De rit eindigt traditioneel op de Markt in Delft.
De rit eindigt traditioneel op de Markt in Delft. Foto:

Klassieke DelftsBlauwRit voor RaceRunner

DELFT - Rotary Club Delft Koningsveld organiseert zondag 24 september de vierde editie van de DelftsBlauwRit. Dit jaar maken oldtimers, klassiekers, cabrio's en hedendaagse automobielen of motoren een mooie tocht over de Zuid-Hollandse eilanden.

Het is een toertocht waar alle soorten auto's of motoren (zes-, vier-, drie- of tweewielers) aan mee kunnen doen! Op de website www.delftsblauwrit.nl is te zien waar eerdere ritten naar toe gingen. De start is vanaf 09.00 uur vanaf buitenplaats Op Hodenpijl, gelegen aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden.
De route voert vanaf hier naar een bekend wijnbouwbedrijf op Schouwen-Duiveland voor een pauze met een welverdiende lunch. Voorpret kan via de website www.dekleineschorre.nl worden beleefd. De route is rustig en voert door de natuur. Traditiegetrouw zal er aan het einde van de middag gefinisht worden op de Markt in Delft.

Goede doelen
De opbrengst van deze rit wordt besteed aan een of meerdere goede doelen, die Rotary Club Delft Koningsveld steunt. Met eerdere edities werden ontwikkelingsprojecten in Nepal en Armenië gesteund. Dit jaar is de opbrengst voor de aankoop van een Race-Runner. Dit is een soort loopfiets, waarmee kinderen, die zich normaal in een rolstoel verplaatsen of een verminderde loopfunctie hebben, kunnen lopen en zelfs rennen. Sophia Revalidatie heeft de aanschaf van een RaceRunner hoog op het verlanglijstje staan.

Sponsoren
Naast meedoen is er natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om deze rit te sponsoren. Hiervoor ontvangt men een vermelding of advertentie in het routeboek. Het geld wordt gebruikt voor het goede doel.
Geïnteresseerd? Mail voor informatie en aanmelding naar info@delftsblauwrit.nl of neem contact op met Marien van Leeuwen van de organisatie via telefoonnummer 06 – 2040 9856.