De 10-jarige Lotte Kohlmann uit Delfgauw zet zich in voor slachtoffers op Sint Maarten.
De 10-jarige Lotte Kohlmann uit Delfgauw zet zich in voor slachtoffers op Sint Maarten. Foto:

Regiogenoten zetten zich in voor slachtoffers op Sint Maarten

Orkaan Irma raasde onlangs over de Caribische Eilanden. Onder meer Sint Maarten werd hard getroffen en de bewoners hier hebben het zwaar. Meerdere regiogenoten zetten zich voor hen in.

De mensen op Sint Maarten hebben geen huizen en voedsel is schaars. Kinderen kunnen niet naar school. "Alles wat voor ons zo gewoon is, is daar allemaal weg", vertellen Lotte en Eline, die in groep 7 en groep 5 van basisschool De Triangel in Delfgauw zitten. "Omdat we het zo erg vinden, hebben wij een plan bedacht. We willen op en met de school, en eigenlijk met heel Delfgauw, een inzamelingsactie houden voor Sint Maarten. Lege statiegeldflessen kunnen bij ons op school worden ingeleverd. In de hal zullen winkelwagentjes met posters staan, waarin iedereen de lege flessen kan doen. Het liefst zo veel mogelijk, dus vraag ook bij de buren, je familie en bekenden." Het inleveren van de flessen kan nog tot vrijdag 22 september. Daarna worden de flessen door kinderen van De Triangel ingeleverd. De opbrengst wordt daarna gestort op giro 5125."

Kunstwerk
De Delftse kunstenaar heeft een andere actie bedacht om geld in te zamelen voor Giro 5125. Hij heeft zich door de natuurramp op Sint Maarten laten inspireren en heeft een kunstwerk gemaakt waarin zich in Delft een catastrofe lijkt te hebben voltrokken. De opbrengst van het werk gaat naar de slachtoffers van Sint Maarten. Op het mixed media kunstwerk lijkt het alsof de orkaan Irma over Delft is heen getrokken. Een kleine reddingsboot is op zoek naar slachtoffers en heeft reeds een aantal beroemde Delftenaren aan boord. Van links naar rechts zien wij burgemeester Marja van Bijsterveldt, Hugo de Groot, Paul Tetar van Elven, Willem van Oranje, het Meisje met de Parel van Vermeer, Jacques en Agneta van Marken, Jan Schoonhoven, Tijn Noorderbos en Roel van Velzen aan het roer. Degene met het hoogste bod kan dit werk bemachtigen. Bieden kan onder meer via www.galeriedekunstkop.nl.

Afbeelding