Het VVC-team houdt zich dagelijks bezig met veel voorkomende criminaliteit.
Het VVC-team houdt zich dagelijks bezig met veel voorkomende criminaliteit. Foto:

Delfts Blauw: Tot uw dienst!

DELFT - De politie Delft laat voortaan met een column in Delft op Zondag tweewekelijks van zich horen. Dit weekend een bijdrage van het VVC Team Delft.

De kranten hebben er vol van gestaan, de politie is aan het reorganiseren. Bij de Nationale Politie is onderscheid gemaakt binnen het proces Opsporing. Er is een verschil gemaakt tussen de zwaardere delicten als moord en doodslag en de veel voorkomende criminaliteit als bijvoorbeeld een vernieling. In 2015 is deze verdeling voor basisteam Delft ingevoerd. De zwaardere delicten worden behandeld door de districtsrecherche, die ook voor de teams Westland en Rijswijk de zaken doen en er is een opsporing eenheid, die zich uitsluitend bezig houdt met de Veel Voorkomende Criminaliteit in Delft: Het VVC-team Delft.
Dit VVC-team, bestaande uit 14 rechercheurs en dagelijks inzetbaar van 07.00 uur tot 23.00 uur, pakt direct de zaken op bij aanhoudingen van daders bij de lichtere delicten als mishandeling en fietsendiefstal. Door de snelheid van aanpakken wordt de burger direct geholpen en goed geïnformeerd. Maar ook de dader weet na aanhouding direct wat hem te wachten staat: hij krijgt bijvoorbeeld een dagvaarding mee of een boete opgelegd. Elke dag zijn er dus rechercheurs die samen met medewerkers van het Openbaar Ministerie de zaken behandelen. Ook stelt het team onderzoeken in naar aangiften als er nog geen bekende dader is. Door gericht en snel het opsporingsonderzoek te starten en door de plaatselijke kennis en wetenschap van mogelijke daders, weten de rechercheurs van het team veel zaken op te lossen. Bovendien worden de (wijk-)agenten niet belast met deze zaken en kunnen daardoor langer en zichtbaar op straat werkzaam zijn.
In 2016 zijn door het VVC team Delft ruim 1500 zaken met een verdachte behandeld en ingezonden naar het Openbaar Ministerie. Thans is het VVC-Team Delft niet meer weg te denken uit de Delftse politieorganisatie! Op deze wijze hoopt het VVC- Team Delft een bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in Delft.

Het VVC Team Delft