Afbeelding
Foto: Asch Rast

Khalid Kabbaj (23)

-Wat ben je hier aan de Plantagegeer aan het doen?
"Nou, ik ben bijna thuis en ik kom net van school. Ik studeer politicologie aan de Universiteit Leiden. Ik ga zo lekker bij mijn ouders eten en daarna nog even studeren."

-Gezellig, maar vanavond dus wel verder bikkelen?
"Ik wil over een paar jaar graag werken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en heb er dan ook heel veel voor over. Maar geen zorgen, ik doe meer dan alleen studeren. Vanavond speelt Feyenoord sinds lange tijd in de Champions League. Feyenoord is echt mijn club, zelfs mijn studie zal daar niet tussen komen. Het zal voor Feyenoord lastig worden van Manchester City te winnen. Maar met die houten plank van een Kramer in de spits moet het wel goed komen. Niet dat hij de beste speler is, maar koppen, dat kan hij wel. Misschien kan zo een overwinning worden geforceerd. Ik denk zelfs dat we, met een beetje geluk, tweede kunnen worden in de poule."

-Heb je de afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
"Van het weekend ben ik heel spontaan met twee vrienden naar Esbjerg in Denemarken gereden. Normaal gesproken doe ik nooit zo iets, maar zo'n citytrip is wel voor herhaling vatbaar. Mits het allemaal te doen is met de studie natuurlijk."

-Wat was voor jou het nieuws van de week?
"Orkaan Irma. Heel heftig wat zo'n orkaan allemaal kan aanrichten. De noodhulp vanuit Nederland kwam naar mijn idee pas laat op gang. En vergeleken met Sint Maarten valt dat rot weer hier dan toch wel weer mee."