Renée Heetland aan het werk in haar praktijk Body Stress Release aan de Nieuwe Plantage 28 in Delft.
Renée Heetland aan het werk in haar praktijk Body Stress Release aan de Nieuwe Plantage 28 in Delft. Foto:

Body Stress Release: een welverdiende opknapbeurt voor het lichaam

DELFT – Renée Heetland heeft dertig jaar aan den lijve ondervonden hoe het is om chronische pijn te hebben. De Body Stress Release-methode hielp haar hier vanaf. Nu helpt zij anderen hiermee.

Jarenlang kampte Renée Heetland met rugpijn. Ze probeerde van alles. Pas toen ze met Body Stress Release in aanraking kwam, werden de klachten minder. In 2009 gooide ze het roer om. Ze wilde die techniek zelf onder de knie krijgen. Ze reisde hiervoor naar Zuid-Afrika, destijds de enige plek waar je dit kon leren. Hier volgde ze een half jaar lang de opleiding.
Body Stress Release is relatief onbekend doordat er in verhouding nog weinig practitioners zijn. Dat is, gezien de resultaten die ermee worden geboekt, best jammer. "Want in tachtig procent van de gevallen boek je resultaat", geeft Renée Heetland aan. "Het unieke is dat ik geen diagnose stel. Ik doe bij iedereen dezelfde testen." Daarbij drukt ze op verschillende plekken op het lichaam waar spierlagen zitten. "Ik stimuleer zo het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het is een hele zachte methode die ervoor zorgt dat het lichaam spierspanning loslaat, zodat het zenuwstelsel de informatie weer van en naar de hersenen kan sturen. Zo kan het lichaam weer optimaal functioneren." Het werkt net als het afpellen van een ui, legt ze uit. "Je kunt een dikke laag van een ui afpellen, maar ook een dun vliesje." Hoe dik of dun het afgepelde laagje ook is; de ui wordt altijd kleiner "Maar bij de ene persoon boek ik met twee, drie behandelingen resultaat, bij anderen gaan er meer behandelingen overheen. Ieder lichaam is uniek."
Moet je erin geloven? Nee, antwoordt Renée Heetland. "Ik behandel soms huilbaby's. Die zijn te jong om ergens in te geloven. Maar het is bijzonder te zien hoe enkele zachte aanrakingen hen al van klachten kunnen afhelpen." Hoofdmoot is wel de groep vaak hardwerkende volwassenen en ouders, die almaar door werken en leven zonder veel stil te staan bij hun eigen lichaam. Best vreemd, merkt Renée op. "Onderhoud aan je auto is heel gewoon, maar onderhoud aan je lichaam niet." Ze helpt iedereen graag om het lichaam weer even een welverdiende opknapbeurt te geven. "Omdat ik iedereen een pijnvrij leven gun." Meer info: www.bsr-heetland.nl of 015 – 3642985.