Afbeelding
Foto:

Wanneer moet er worden geschilderd?

Het buitenschilderwerk is ongeveer een keer per drie รก vier jaar toe aan een nieuwe lik verf. Het schilderwerk op het zuiden en westen is vaak eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen.

Ook nabije omgeving kan van invloed zijn. Zo dienen woningen aan de kust eerder te worden behandeld in vergelijking met woningen in het midden van het land. Daarnaast zijn er verfsoorten waarbij onderhoud vaker nodig is. Denk bijvoorbeeld aan lak of beits.
Het binnenschilderwerk is ongeveer eens per vijf tot zeven jaar aan een nieuwe schilderbeurt toe. Denk daarbij aan het schilderwerk van bijvoorbeeld kozijnen en deuren. Onderdelen die harder slijten, zoals trappen, hebben eerder een nieuwe verflaag nodig.

Het is noodzakelijk een schilder in te schakelen zodra:
-Uw schilderwerk blaasjes en scheurtjes vertoont. Beschadiging van het schilderwerk begint vaak bij de liggende onderdelen, zoals een vensterbank.
-De verf zichtbaar beschadigd, versleten of verkleurd is. Denk hierbij ook aan het binnenschilderwerk, zoals versleten vloeren of verkleurde muren.
-De verf verpoedert, afgeeft, of niet meer goed hecht.

U hoeft u niet te laten weerhouden door het jaargetijde. Het schilderen van een huis kan tegenwoordig bijna het gehele jaar door! Goed weer is ideaal voor een goed eindresultaat, maar bij een temperatuur tussen 1 en 25 graden, drogen veel moderne verfsoorten tegenwoordig uitstekend op. Daarnaast zijn de luchtvochtigheid en de zon van invloed op de kwaliteit van het schilderwerk.

Ook in de herfst of winter
Schilderen kan tegenwoordig ook uitstekend in de herfst of de winter. Dus als u wilt, dan kunt u het gehele jaar door een Betere Schilder inschakelen. Een winterschilder treft extra voorzieningen om het schilderwerk ook bij koude weersomstandigheden goed te kunnen uitvoeren.
Veel schilders geven in de winter een bepaalde korting, wat natuurlijk goed nieuws is voor uw portemonnee.