Verspreid over de middag kwamen tientallen plankverhuurders naar 't Riethaantje.
Verspreid over de middag kwamen tientallen plankverhuurders naar 't Riethaantje. Foto:

't Riethaantje viert een goed begin

DELFT – 't Riethaantje ging afgelopen voorjaar al open. Bij deze voor betrokkenen bijzondere gebeurtenis werd vorige week zaterdag nog even feestelijk stilgestaan.

Iedereen kan en mag bij 't Riethaantje aan de Nieuwe Langendijk 6a een plank huren en hierop zijn of haar waren plaatsen. Die worden door 't Riethaantje verkocht, de opbrengst is voor de verkopende partij.
Die verkopende partijen waren vorig weekend allemaal uitgenodigd voor een feestje. "Het was hartstikke leuk en gezellig", blikt Marianne de Haan van 't Riethaantje terug. "We zijn bovendien behoorlijk verwend met mooie bloemen, planten en chocola. Dat was niet de bedoeling, maar veel plankhuurders hadden toch een aardigheidje meegenomen."
Het gaat verder goed met 't Riethaantje. De planken zijn gevuld met de meest uiteenlopende spullen. "En dat is ook het grappige", zegt Marianne. "Zo verkopen we hier sieraden die een mevrouw heeft gemaakt van pizzadozen en petflessen. Een andere dame maakt baby's van zeep om cadeau te doen. We hebben echt antiek en nep antiek en zojuist hebben we een plank gevuld met houtblokken die heel artistiek zijn beschilderd. Bij alles dat binnenkomt denk ik weer: Goh, wat leuk." En dat denken ook veel klanten die er binnenstappen. Benieuwd? Kom langs aan de Nieuwe Langendijk 6a, kijk op de website www.riethaantje.nl of bel 015-3648789.