Tijdens de jaarlijkse schoolzwemwedstrijden passeren dit jaar meerdere soorten waterpret de revue.
Tijdens de jaarlijkse schoolzwemwedstrijden passeren dit jaar meerdere soorten waterpret de revue. Foto:

Schoolzwemwedstrijden met vernieuwende elementen

DELFT - De Sectie Zwemmen van de Sportraad Delft organiseert ook dit jaar weer de schoolzwemwedstrijden voor de basisscholen uit Delft, terwijl ook de scholen uit Den Hoorn en Emerald mee kunnen doen.

Nieuw dit jaar is dat, naast de traditionele wedstrijden, nu tegelijkertijd ook nieuwe activiteiten worden georganiseerd door de diverse bij de sectie aangesloten verenigingen. Dit zijn clinics en promotionele activiteiten om de diverse andersoortige takken van de zwemsport beter bekend te maken. De deelnemers aan de schoolzwemwedstrijden kunnen meedoen aan deze nieuw aangeboden activiteiten. Hiervoor wordt het tweede bad van zwembad Kerkpolder gebruikt.
De activiteiten waarbij het gaat om het werken met reddingsmiddelen worden aangeboden door de Delftse Reddingsbrigade. Synchroonzwemmen wordt verzorgd door de Delftse Watervrienden en waterpolo-demonstraties worden aangeboden door d'Elft.
Deze activiteiten zijn op zaterdag 7 oktober om 14.00 uur in zwembad Kerkpolder. Mail voor meer informatie en aanmeldingen naar sectiezwemmen@sportraadvandelft.nl.
De scholen zijn of worden nu al geïnformeerd, zodat deelname op tijd kan worden geregeld en leerkrachten en begeleiders zich kunnen voorbereiden. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor publiek, dus (groot)ouders, broertjes, zusjes en anderen zijn van harte welkom. De datum en aanvangstijd kunnen in elk geval alvast worden genoteerd.