Wethouder Raimond de Prez, Guus Heemskerk (Sportraad), Rinus van den Bosch, Bob Dijkhuizen (voorzitter Ariston’80) en Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders (v.l.n.r.). (foto: Roel van Dorsten)
Wethouder Raimond de Prez, Guus Heemskerk (Sportraad), Rinus van den Bosch, Bob Dijkhuizen (voorzitter Ariston’80) en Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders (v.l.n.r.). (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Jarenlange inzet van Rinus van den Bosch
beloond met een zilveren sportspeld

DELFT - Een nieuw vormgegeven zilveren sportspeld werd vorige week zaterdag voor de eerste keer uitgereikt. Dit gebeurde op Sportpark Kerkpolder, waar juist die middag de recent begonnen samenwerking tussen dvv Delft en Ariston '80 officieel van start ging.

Zoals vorige week al in Delft op Zondag gemeld maakt Ariston '80 voor een deel van zijn wedstrijden op de zaterdagmiddag voortaan gebruik van het complex van dvv Delft.
De fraaie vernieuwde sportspeld werd hier uitgereikt aan de 77-jarige Rinus van den Bosch, die als vrijwilliger meer dan 25 jaar bij diverse Delftse clubs actief is geweest als keeperstrainer en dat momenteel nog doet bij Ariston '80. Op het moment dat hij naar voren werd geroepen was Rinus volkomen verrast door al die mensen en al die aandacht voor hem. Namens het Sportraad-bestuur waren voorzitter Wicher Schreuders en secretaris/penningmeester Guus Heemskerk aanwezig. De uitreiking werd gedaan door sportwethouder Raimond de Prez. Hij sprak waarderende woorden voor vrijwilligers in de sport in het algemeen en voor Rinus van den Bosch in het bijzonder. Hij begon in 1990 als elftalleider bij de A1 van Vitesse Delft, daarna werd hij keeperstrainer bij SEP en vanaf 2006 traint hij de keepers van Ariston '80. In zijn toespraak maakte De Prez van de gelegenheid gebruik om het belang van een goede samenwerking en integratie tussen de stad enerzijds en de TU en de studenten anderzijds te benadrukken. De nu begonnen samenwerking met de gedeeltelijke komst van Ariston '80 naar Sportpark Kerkpolder lijkt een goede stap in deze. Na de waarderende woorden van de wethouder werd de zilveren sportspeld uitgereikt en opgespeld, een oorkonde uitgereikt en de gebruikelijke bos bloemen overhandigd. Er werd daarna nog enige tijd in een heerlijk zomerzonnetje nagepraat.