Afbeelding
Foto:

Bij nacht en ontij

Ten eerste wil ik via deze weg alle nieuwe studenten nogmaals van harte welkom heten in onze prachtige stad. Ik hoop dat ze net zoveel prachtige uitvindingen doen als hun voorgangers.
Mijn persoon mocht ze tijdens de opening van de Owee-week verwelkomen. De barbecue langs het kanaal van de Oostpoort tot aan de trambrug was wat mij betreft een groot succes. Het is mooi om te zien dat ze van een feestje houden, maar ook niet te beroerd zijn om hun rotzooi achter zich op te ruimen. Ook de rondleiding langs de verschillende sociëteiten met burgemeester, wethouders en de Rector Magnificus van de TU Delft was geweldig om mee te maken.
De afsluiting op de campus met coverband 'Lijn 7' was één groot feest. Het was zelfs zo erg dat het bier opging. Ik vond het grote aantal fietsen dat bij elkaar stond overigens een fascinerend gezicht.
Dan hebben de hoffotograaf en ik de afgelopen weken natuurlijk niet stilgezeten. Het begon met een uitnodiging van de organisatie van Waterpop, waar we op het fietsie naartoe gingen. De vrijdagavond stond in het teken van bluesmuziek en dat past wel in ons straatje. Het was mooi te zien dat veel bekende Delftse gezichten de weg naar Wateringen hadden gevonden.
Later was in onze stad natuurlijk het Jazzfestival, dat het weer gigantisch mee had. Het festival was dit jaar heel groots opgezet en het was een succes, al is de muziekkeuze op de Markt, waar de hoofdpodia stonden, wat mij betreft nog voor verbetering vatbaar. Verder was het fantastisch om te zien dat het festival op steeds meer plekken in de stad leeft.
In hetzelfde weekend vonden ook de biermarkt van Locus Publicus, die zeer goed werd bezocht, en de Swim to Fight Cancer plaats. Wat mij betreft zouden die evenementen wat beter over de tijd verspreid kunnen worden, omdat het publiek nu keuzes moest maken. Verder wil ik even de aandacht richten op Andy van Leeuwen. Hij zwom de Swim twee keer, finishte de eerste keer als tweede achter Maarten van der Weijden en deed het daarna nog eens over samen met zijn zoon. Hij werkt dus niet alleen maar keihard in de Schaapskooi; hij kan nog zwemmen ook!
Afgelopen weekend hebben we met een groep Delvenaren op de Markt gespind om geld op te halen voor de vakantiebank. Ik heb meegedaan, maar denk dat we wel even moeten oppassen voor een overkill aan evenementen voor goede doelen. Mensen moeten er namelijk niet moe van worden. Datzelfde was de boodschap toen een groep gemeenteambtenaren en organisatoren van evenementen om de tafel gingen om een en ander te stroomlijnen.
Ten slotte is er dit weekend in de stad weer genoeg te beleven. Denk aan livemuziek, de bruggenparade tijdens Blue Sunday en natuurlijk de Open Monumentendag.