Nicolien met de familie Noordijk. (Foto: EvE)
Nicolien met de familie Noordijk. (Foto: EvE) Foto:

Nicolien Lugtigheid: fotografe met een 'klik'

Nicolien Lugtigheid is een bedrijvige dame. Zij runt de vergaderlocatie TISNIENIX, gelegen op het terrein van hun boerderij De Wisselvalligheid in Delfgauw.

Daarnaast exploiteert zij daar ook vakantiewoning De Lusthof, met ruimte voor tien personen en volgens Nicolien "haast het hele jaar volgeboekt." Kortom; het is een komen en gaan van mensen bij Nicolien en daar voelt ze zich geweldig bij: "Ik ben een mensenmens." De meeste mensen zullen Nicolien echter kennen door haar andere activiteiten: ze is namelijk al vele jaren lang een gepassioneerd fotografe, gespecialiseerd in huwelijken, begrafenissen en familiefoto's. Zeker begrafenisfoto's maken is specialistisch werk, maar wel belangrijk, vindt Nicolien: "Zo'n begrafenisdag gaat in een roes voorbij. En als directe nabestaande ontgaat je vaak heel veel op zo'n dag. Dan is het goed dat je, als je dat wilt en er aan toe bent, de dag nog eens op beeld kunt terugzien. Dat helpt ook bij de verwerking van het verdriet." Discretie is bij begrafenisfotografie een vereiste: "ik werk op de achtergrond en fotografeer wat voorbij komt. Wat betekent dat ik soms deel in het verdriet."

Klik
Begrafenisfotografie en huwelijksfotografie lijken een contrast, maar volgens Nicolien zijn er wel degelijk overeenkomsten: "Bij huwelijken deel ik juist weer in de vreugde van het moment, en veel mensen ervaren mijn persoonlijke aanpak als prettig. Ik probeer mee te denken, ook in de organisatie." dat wordt beaamt door de Jessica en Daniël Noordijk, die net bij Nicolien op bezoek zijn voor het maken van familiefoto's: "Een foto met drie generaties: Daniëls vader, hijzelf en onze zoon Quinn", vertelt Jessica. "Wij leerden Nicolien kennen toen zij foto's maakte op de bruiloft van mijn broer. Dat deed ze zo leuk dat we haar ook hebben gevraagd om ons verlovingsfeest (zo ouderwets zijn we nog wel) en later onze trouwdag te fotograferen. De trouwdag hebben we trouwens hier bij Nicolien op de boerderij gevierd, waarbij we met onze gasten ook hebben overnacht in de Lusthof. Tegenwoordig is dit ook een officiële trouwlocatie. Zo is Nicolien een beetje verweven geraakt met onze familie en we zien elkaar zo'n twee keer per jaar. We hebben echt een klik."

Binnenkort heeft Nicolien wéér een feestje. Maar dit keer van haarzelf: "Bert en ik zijn op 27 september 40 jaar getrouwd, en dit gaan we vieren. Wij zijn blij en dankbaar dat we dit mogen beleven!