Afbeelding
Foto:

Marijke La Croix (70)

-Wat bent u hier in de Coenderstraat aan het doen?
"Wat denk je? De honden uitlaten. Die kleine is van mij, de ander van mijn buurvrouw. Ik woon hier in de buurt, in de Tuinstraat."

-Woont u daar samen?
"Nee. Ik ben nog geen 2 jaar getrouwd geweest en dat was zó lang geleden. Het bevalt me prima alleen. Ik ben er, denk ik, niet zo geschikt voor om samen te wonen."

-Hoe is het om hier in deze wijk te wonen?
"Het Westerkwartier is een leuke wijk om te wonen, al zie je wel steeds meer zwerfvuil en overal staan fietsen. En dan hebben we nog de brallende studenten."

-Vanwege de OWee?
"Nee, dan zijn ze vooral in de binnenstad actief. Hier zien we al twintig jaar dat huizen worden gekocht en vervolgens studentenhuizen worden. Maar we groeten elkaar wel."

-Heeft u afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
"Gisteravond heb ik verschrikkelijk gelachen om een tv-programma waarin een man ging proberen sjamaan te worden. Hij ging belachelijk dansen, raakte z'n kano kwijt, maar maakte zich er niet druk om, want hij was sjamaan."

-Verder nog plannen vandaag?
"Ik ga zo naar huis. Dan ga ik een beetje creatief doen. Ik maak zelf sieraden en kleding. Ik steek daar veel geld in. M'n hele pensioen gaat eraan op, haha."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Orkaan Harvey, in Amerika. Ze zouden daar de hulp van Nederlandse waterdeskundigen moet inroepen."