Ron Brandsteder, Gerard Cox en Joke Bruijs zijn alle drie van de partij tijdens de komende voorstellingen van de Oase Bar, in de Doelen in Rotterdam. (foto: Govert de Roos)
Ron Brandsteder, Gerard Cox en Joke Bruijs zijn alle drie van de partij tijdens de komende voorstellingen van de Oase Bar, in de Doelen in Rotterdam. (foto: Govert de Roos) Foto: Govert de Roos

Joke Bruijs kijkt ernaar uit straks in Rotterdamse Oase Bar weer van kiet te gaan

DELFT – De Oase Bar gaat weer open. Deze succesvolle Rotterdamse voorstelling is nergens mee te vergelijken en een feestje voor iedereen, benadrukt Joke Bruijs.

Joke Bruijs en Gerard Cox zijn een gouden koppel. Dat waren ze vroeger al in de serie 'Toen Was Geluk Heel Gewoon', vanaf vrijdag zijn ze weer het stralend middelpunt van de Oase Bar. Dit wordt net als de voorgaande edities een meezingfeest waar alle grote Rotterdamse hits van toen en nu gezongen worden.
"We kijken er naar uit om komende week weer van kiet te gaan. We hebben er zin in", zegt Joke Bruijs. Sommige zaken in de Oase Bar bleven onveranderd. De hoofdrolspelers, het meezingen met Rotterdamse hits van toen en nu, de gezelligheid en natuurlijk de onvervalste Rotterdamse humor. "Het script is echter helemaal nieuw", zegt Bruijs. "Vorige editie was de Oase Bar dicht en ging de bar verderop de avond voor het eerst weer open. Nu speelt het stuk zich af voor aanvang. Het is een vervolg op het vorige stuk." Nieuw is ook dat Ron Brandsteder en Jacques Herb elke voorstelling meedoen. "Jacques Herb wordt door ons gebruikt en misbruikt in het stuk", vervolgt Bruijs. "Gebruikt omdat hij een bijzondere vertolking van zijn hit Manuela doet. Misbruikt omdat we hem in de Oase Bar de vloer laten dweilen." Bijzondere is verder de medewerking van aansprekende gastspelers. Dat zijn steeds weer andere BN'ers. "Zoals onder ander Tony Neef, Jenny Arean, Lee Towers, Martin van Waardenberg, Loes Luca en Mini & Maxi, die eigenlijk waren gestopt, maar speciaal voor deze show weer in actie komen. Ze doen graag aan het stuk mee en ook voor ons is dit hartstikke leuk. Want ook hierdoor is geen voorstelling hetzelfde."
Zelf speelt Bruijs de rol van Ali. "Een lekker Rotterdams wijf. Puur. Iemand die geen blad voor de mond neemt. Ze houdt van Harry, al ligt ze ook weleens met hem in de clinch. Geweldig om die rol komende tijd weer te mogen spelen."
De Oase Bar is nergens mee te vergelijken, weet Bruijs. "Alleen met de vorige voorstellingen van de Oase Bar. Wat toen ook zo leuk was, is dat het elke keer een groot feest werd. Het is een Rotterdams stuk. Maar of de bezoekers nu uit Rotterdam of Amsterdam kwamen, dat maakte niet uit. Als je met elkaar een gezellige avond beleeft maakt het niet uit wie waar vandaan komt. En dat is ook wel de kracht van dit stuk. Het is gewoon lekker genieten van een stuk waar je blij van wordt. Publiek zingt mee en mag halverwege ook op het toneel een drankje meedrinken." Ze hoopt komende maanden ook veel lezers van Delft op Zondag in de Oase Bar te mogen begroeten. Ze komt zelf, net als veel andere Rotterdammers, regelmatig in de Prinsenstad. "Delft is een prachtig plekje waar je goed kunt winkelen in een unieke setting, zo tussen al die grachtjes", zegt ze. De voorstelling gaat op 9 september 2017 in première in De Doelen in Rotterdam. Daarna volgen voorstellingen op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober, zaterdag 25 en zondag 29 november en op donderdag 7 en zaterdag 9 december. Zie voor meer informatie en kaartverkoop www.dedoelen.nl. Meer informatie over het stuk zelf staat op www.deoasebar.nl.