Ries van Dam van dvv Delft en Bob Dijkhuizen van Ariston '80 zijn blij met de samenwerking, waarvoor woensdag een overeenkomst werd ondertekend.
Ries van Dam van dvv Delft en Bob Dijkhuizen van Ariston '80 zijn blij met de samenwerking, waarvoor woensdag een overeenkomst werd ondertekend. Foto:

Groeit dwingt Ariston '80 uit te wijken naar ander sportpark

DELFT – Het wordt dit weekend sowieso bijzonder, op de Delftse voetbalvelden, dat kunnen we nu al zeggen. De eerste teams van Delfia en Full Speed spelen tegelijk thuis op hetzelfde complex en Ariston '80 speelt voor het eerst thuis op het terrein van dvv Delft.

Vorige week schreef Delft op Zondag al over het gelukkige en kersverse huwelijk tussen Full Speed en Delfia. Beide clubs spelen dit weekend hun eerste officiële wedstrijd, voor de beker. Delfia trapt om 14.00 uur af tegen SEP. Full Speed volgt om 16.00 uur en speelt tegen HOV/DJSCR.
Delfia is echter niet de enige club die samenwerking met een stadsgenoot zocht. Afgelopen woensdagavond ondertekenden dvv Delft-voorzitter Ries van Dam en Ariston '80-voorzitter Bob Dijkhuizen hun samenwerkingsovereenkomst. Vanaf dit weekend zullen er wekelijks enkele teams van Ariston '80 hun thuiswedstrijd op Sportpark Kerkpolder spelen.

Groei
Reden hiervan is de groei die de studentenvoetbalvereniging doormaakt. "De TU Delft groeit en wij groeien mee", zegt Luuk van Koppen, vice-voorzitter van Ariston '80. Zodoende had Ariston '80 vorig jaar dusdanig veel ploegen, dat sommigen daarvan zaterdagavond om 18.00 uur moesten aftrappen. Of op tijdstippen die meer gebruikelijk zijn bij E- of F-junioren. Niet bepaald ideaal, vonden ook tegenstanders. "We hebben hier twee velden en dat worden er geen drie", weet Van Koppen. "Daarbij komt dat we dit jaar nog meer teams hebben dan vorig seizoen. We verwachten sowieso achttien teams, maar met de inschrijvingen die blijven binnenkomen kunnen we zelfs nog doorgroeien naar twintig teams." En het is vrijwel onmogelijk om wekelijks op één zaterdag tien teams op twee velden te laten spelen.
Dus gingen de studenten op zoek naar een club die op zaterdag wat ruimte had. Dvv Delft bood op verzoek de helpende hand. Deze zondagvereniging had op zaterdag nog wel ruimte om enkele ploegen van Ariston '80 te laten voetballen. De eerste elftallen van Ariston blijven gewoon op het eigen terrein spelen, bij het Sport- en Cultuurcentrum aan de Mekelweg. Behalve dit weekend. Dan wordt de samenwerking gevierd met een groot openingsfeest op de zaterdagavond. Voorafgaand aan het feest spelen zoveel mogelijk Ariston-ploegen bij dvv Delft, ook het eerste van de heren en dat van de dames. Bij Delft voetballen ze bovendien weer eens thuis op echt gras. "Veel leden zijn daar blij mee. En ook wij zijn blij met deze samenwerking."