Astrid Vollebregt en Marijn van der Vegt in de praktijk van Balans en Reflectie aan de Nieuwe Langendijk 3.
Astrid Vollebregt en Marijn van der Vegt in de praktijk van Balans en Reflectie aan de Nieuwe Langendijk 3. Foto:

Polariteitsmassage? Balans en Reflectie leert je graag hoe je die geeft

DELFT - Gemasseerd worden is fijn, maar het is ook prettig om zelf te masseren. En dat kun je leren. Bij Balans en Reflectie begint komende maand een cursus polariteitsmassage

Balans en Refelectie is gevestigd in het Centrum Nieuwe Langendijk 3. Hier wordt woensdag 6 september een gratis toegankelijke informatieavond georganiseerd. Bezoekers komen dan meer te weten over de polariteitsmassage. Dit is nog wat onbekende manier van masseren, benadrukken Marijn van der Vegt en Astrid Vollebregt, die de cursus geven. "Het is een volledige lichaamsmassage waarbij meerdere technieken worden gebruikt", legt Astrid Vollebregt uit. "Zoals de klassieke massage, maar ook drukpuntmassage en energetische grepen. Tijdens een polariteitsmassage ben je meer bezig met de beleving van je lichaam, daar waar een klassieke massage meer gericht is op spieren en strijkingen." Marijn van der Vegt is enthousiast over de polariteitsmassage. "Het bestaat al jaren, maar er zouden wel meer mensen mogen zijn die weten wat het is."

Plezier
Marijn van der Vegt heeft al dertig jaar ervaring in het geven van massagecursussen. Hij doet dit met veel plezier. "Heel gaaf dat mensen, waaronder professionals, tijdens zo'n cursus op een zeker moment denken: Woh, dat kan óók met een massage. Het lesgeven is één van de leukste aspecten van mijn werk. Ik kan deelnemers aan de cursussen op een juiste wijze leren masseren door de goede technieken toe te passen. Een massage krijgen is fijn, maar het brengt ook iets teweeg bij degene die een massage geeft. Soms kom ik weleens mensen tegen die zes jaar geleden een cursus hebben gevolgd bij mij. Dan vertellen ze wat een impact die cursus op hen heeft gehad. Dat besef ik me niet altijd, maar het is echt een meerwaarde." Je leert bovendien niet alleen masseren, voegt Astrid Vollebregt eraan toe. "Je leert ook hoe het werkt in je lijf. Dat is voor veel deelnemers een ontdekking." Marijn van der Vegt noemt massage een communicatiemiddel. "Een voorbeeld. Je kunt tegen iemand zeggen: ga nu ontspannen. Maar dan weet diegene niet hoe dat moet. Als je het iemand laat ervaren, zonder woorden, dan heeft dat een heel andere impact."
Bij Balans en Reflectie worden komende maanden meerdere massagecursussen gegeven, zoals de vijf elementen massage en de hoofd-nek-schouder massage.
Kijk voor een overzicht en nog veel meer informatie op de website www.balansenreflectie.nl.