Bij SEP weet men wel hoe een feestje gevierd moet  worden. Zo ook toen de club in 2015 voor het eerst in de historie naar de derde klasse promoveerde. Met links onderin Leo Boer. (foto: Roel van Dorsten)
Bij SEP weet men wel hoe een feestje gevierd moet worden. Zo ook toen de club in 2015 voor het eerst in de historie naar de derde klasse promoveerde. Met links onderin Leo Boer. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Naast Sport staat ook Plezier al zeventig jaar hoog in het vaandel bij de voetbalfamilie van SEP en dat zal de komende zeventig jaar niet veranderen ook

DELFT - Voetbalvereniging SEP bereikte op 17 juli jongstleden de respectabele leeftijd van 70 jaar. En wie SEP kent, weet dat dat gevierd moet worden.

Daarom worden aanstaande zaterdag 9 september vanaf het middaguur tot in de vroege uurtjes activiteiten georganiseerd om dit heuglijke feit te gedenken. Daarbij zal Leo Boer ook zeker van de partij zijn. In zijn 47-jarig lidmaatschap vervulde hij bijna alle functies. "Ik begon op 11-jarige leeftijd in de jeugd op het veld aan de Brasserskade. Dat was natuurlijk prachtig, zo midden in het groen. Daar liggen de mooiste herinneringen, al heb ik het hier op Tanthof-Zuid ook erg naar mijn zin. Ik ben in de jaren dat ik in het eerste speelde drie keer kampioen geworden en ben als speler van het vertegenwoordigend regio-elftal drie keer kampioen van Nederland geweest."
Maar naast het sportieve vlak draait het bij SEP ook om de 'P' van plezier. "De vereniging is echt één grote familie en we weten ook wel hoe we een feestje moeten bouwen. Of dat nou na trainingen of wedstrijden is, met Kerst- en Paasklaverjassen of met de carnaval. Het is hier altijd gezellig."
Na Boers actieve voetbalcarrière vervulde hij dan ook vele functies binnen de vereniging. "Ik ben altijd bij de club betrokken gebleven. Zo heb ik in het bestuur gezeten en ben ik scheidsrechter, grensrechter, elftalleider en assistent-trainer geweest. Momenteel draai ik bardiensten en ben ik, nu Joop Hoornweg er trainer is, sinds dit seizoen verzorger van de damesselectie. Al met al heb ik hier aardig wat gedaan."
Bij die damesselectie komt Boer zijn twee dochters tegen. "De oudste, Jerina, is aanvoerster van het eerste elftal, terwijl de jongste, Samira, tegenwoordig ook weleens mee mag doen. Daar ben ik natuurlijk zo trots als een aap op. Die meiden komen al van jongs af aan op de club en dan is het natuurlijk prachtig dat ze nu in het eerste elftal voetballen."
SEP is dan inmiddels al zeventig jaar oud, maar de club leeft meer dan ooit. "In vroeger tijden hadden we vijf seniorenteams en drie á vier jeugdelftallen. Tegenwoordig hebben we meer dan driehonderd jeugdleden. Daarnaast is de club in beweging: de heren hebben afgelopen seizoen meegedaan aan de Costa Brava-cup in Spanje en men is nu druk bezig om te regelen dat zowel de heren- als de damesselectie daar dit seizoen naartoe gaan. Dat zal een aardig feestje worden!"
Na 47 jaar kun je stellen dat SEP is een belangrijk deel van Boers leven is. "Ik kom er natuurlijk nog meerdere keren per week. Vind het ook hartstikke gezellig om op vrijdagavond bardienst te draaien bij die gasten. De selecties zijn leuk, maar ook om de selecties heen zit een geweldige groep mensen waarin ik me thuis voel. Ik wens de club dan ook nog minstens 70 prachtige jaren toe en hoop natuurlijk dat ik daar zelf nog lang onderdeel van mag uitmaken, want na 47 jaar is SEP echt wel mijn cluppie."