Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

RIJSWIJK – Jos Visser is negentien jaar geleden in deze ruime vijf kamer twee-onder-één-kap woning gaan wonen.

De huizen in deze kleinschalige en kindvriendelijke woonwijk waren toen net opgeleverd. Inmiddels is in het verlengde van deze woningen ook De Ruijt 2 gebouwd. De woning is van alle gemakken voorzien en vanaf het dakterras kijk je mooi uit op de bootjes die over de Vliet varen. Jos is hier komen wonen met zijn toenmalige partner. Sinds hun wegen zich scheidden, woont hij er sinds 2003 alleen. Vorig jaar echter, heeft hij zijn huidige vrouw leren kennen. Ze hebben besloten in haar huis in Den Haag samen verder te gaan. "We gaan daar naartoe verhuizen, maar het wonen is hier heel erg goed bevallen, het was echt uit de kunst", zegt Jos. "Het is in deze wijk heerlijk rustig, er is geen doorgaand verkeer en daardoor een heel kindvriendelijke buurt. Aan de overkant van de straat is een leuk speeltuintje. Als hier nieuwe mensen komen wonen, dan zijn dat meestal gezinnen met kinderen. Maar ook wat oudere mensen hebben het hier prima naar hun zin. Je hebt het gevoel dat je buiten woont, maar bent toch ook dicht bij alles. De Delftse Hout is bijvoorbeeld ook heel dicht bij, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen." Het meest is Jos georiënteerd geweest op Delft. Je bent in zeer korte tijd in het centrum, je hoeft alleen de Vliet maar af te fietsen. Maar ook op korte afstand is de Rijswijkse Golfclub, ideaal voor als je beoefenaar bent van deze sport. "Maar je kunt er ook gewoon naar kijken hoor", zegt Jos. "Zelfs vanaf ons dakterras kun je ze een balletje zien slaan." De woning heeft een verrassend ruime woonkamer van 7.78 bij 5.51/5.91 meter, die voorzien is van parket, een fraaie lichtkoepel heeft en aan de achterkant een brede raampartij, met schuifpui. "De woonkamer is bij de bouw een stukje verlengd", zegt Jos. "Dat was destijds een optie. Ook de lichtkoepel hebben we toen laten plaatsen."
De woonkamer heeft een open keuken, die zich bevindt aan de voorzijde. De keuken is geplaatst in een U-vorm en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. "Deze keuken is destijds gemaakt door een echte timmerman", zegt hij. "Ideaal gemaakt, waarbij elke ruimte optimaal is benut. Onder andere door middel van uitschuifbare smalle kastjes. Het aanrechtblad is van marmer, wat werkelijk op geen enkele manier beschadigd kan worden. Is de kleur niet helemaal je smaak? De houten kastjes zijn makkelijk over te schilderen." Via de schuifpui naar buiten gelopen, kom je in een wilde, aangelegde achtertuin. De achtertuin is in totaal 10 bij 13 meter, heeft een hoofdterras en verder een aantal kleinere terrassen met daar tussen leuke paadjes tussen het vele en hoog opgegroeide groen. Achter in de tuin is er een gezellige veranda. Via de zijtuin, met een aangebouwde houten berging, is er een uitgang naar de straat. "We hebben een inpandige garage", zegt Jos. "Met plaats voor mijn cabrio en motorfiets, je kunt er een heleboel spullen opslaan."
Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers van respectievelijk 3.51 bij 2.28 meter, 3.51 bij 2.48 meter en 4.83 bij 3.00 meter. De moderne badkamer in zwart-wit kleurstelling heeft dubbele wastafels, een ligbad met inloopdouche en een hangend toilet. "En dan hebben we op de tweede verdieping een slaapkamer, waar we Japanse schuifdeuren in hebben laten zetten.
Daarvoor een studio, die ook toegang geeft tot het dakterras. Deze is gesitueerd op het westen en heeft een mooi uitzicht op de Vliet. Via een trap kun je op de vliering komen, met veel opbergruimte.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding