Enkele kopstukken uit de organisatie van het buurtfeest, met van links naar rechts: Aad, Aad, Aad en Lody.
Enkele kopstukken uit de organisatie van het buurtfeest, met van links naar rechts: Aad, Aad, Aad en Lody. Foto:

Buren vieren feest

DELFT – De nationale Burendag is dit jaar op 23 september, maar in de wijk het Heilige Land vieren buurtbewoners zaterdag 9 september al een feestje met elkaar.

Dit wordt georganiseerd door een zeskoppig gezelschap dat al jaren in deze buurt woont. "Het is een wijkje op zich, het is hier super relaxed", zegt Lody, één van de organisatoren. "Ik woon zelf in de Vondelstraat, waar we een parkje voor de deur hebben. Het is daar net alsof je op de camping zit. Hartstikke leuk."
Zaterdag 9 september wordt het nog leuker. Dan barst het buurtfeest vanaf 15.00 uur los in en rond het gebouwtje aan de Bieslandsekade 68. Voor kinderen is er een springkussen en er is live-muziek van de feest- en partyband Vivace. Ook de inwendige mens komt niks tekort. "Er komt zelfs een bevriende visboer die voor de bezoekers lekkere kibbeling en inktvisringen klaar maakt", zegt Lody.
Het is de eerste keer dat de groep mannen zo'n feestje voor de buurt organiseert. Mocht het iedereen bevallen, dan doen ze het graag nog eens over. "We hebben geen idee wat de opkomst wordt, dat is even afwachten."
Het feest, dat duurt van 15.00 uur tot 20.00 uur, is in principe voor buurtbewoners uit het Heilige Land. "Maar iedereen die het leuk vindt om langs te komen is natuurlijk van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd." De toegang is gratis.