't Riethaantje opende afgelopen voorjaar de deuren van de winkel aan de Nieuwe Langendijk 62.
't Riethaantje opende afgelopen voorjaar de deuren van de winkel aan de Nieuwe Langendijk 62. Foto:

Snuffelen tussen de planken bij 't Riethaantje

DELFT – Voor Marianne de Haan en Fred Rietdijk werd een droom werkelijkheid toen zij hun winkel 't Riethaantje openden.

Dat gebeurde op 1 april, aan de Nieuwe Langendijk 6a in Delft. Het concept van 't Riethaantje is simpel. Iedereen kan er een plank huren en hierop zijn of haar waren plaatsen. Deze wordt door 't Riethaantje verkocht, de opbrengst is voor de verkopende partij.
"We vonden het zelf altijd hartstikke leuk om dit soort winkels te bezoeken", vertelt Marianne. "Plekken waar je lekker kan snuffelen tussen de planken."
Dus wilden ze zelf ook wel zo'n zaak. Ze bezochten meerdere soortgelijke winkels in Nederland en gingen vervolgens zelf aan de slag. "Het leuke is dat we hier nu hele diverse producten hebben", vervolgt Marianne. "Van zelfgemaakte spullen tot rommel van de zolder en van tweedehands kleding tot Delfts blauw. Deze zijn uitgestald op zo'n honderd verschillende planken. "We horen vaak van klanten dat ze het hier zo netjes en ruimtelijk vinden."

Warm bad
Het bevalt het ondernemersechtpaar uitstekend op de Nieuwe Langendijk. "Het is hier hartstikke gezellig. Bewoners en winkeliers zeggen elkaar gedag. Er was zelfs een omwonende die wat flyers van ons door de buurt heeft verspreid. Onze komst hier voelt echt als een warm bad."
Meer weten? Kom langs aan de Nieuwe Langendijk 6a, kijk op de website www.riethaantje.nl of bel 015-3648789.