Melanie Haaksma showt de flyers van verschillende partijen die van de Elite Model Look castingdag een succes gaan maken.
Melanie Haaksma showt de flyers van verschillende partijen die van de Elite Model Look castingdag een succes gaan maken. Foto:

Elite Model Look komt naar Delft

DELFT - Delft is komende maand meer dan ooit modestad. Zondag 10 september strijkt Elite Model Look Nederland neer op de Markt voor een castingdag. Delftse winkeliers haken massaal aan bij deze happening.

Elite Model Look is een grote en gerenommeerde naam in de wereld van fashion en beauty. Het is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld. Jaarlijks trekt dit 400.000 deelnemers uit 800 steden in veertig landen. Het grote doel: een nieuwe generatie topmodellen zoeken. Die worden straks dus ook in Delft gezocht. Voor het eerst behoort de Prinsenstad tot één van de vier gelukkige Nederlandse steden die door Elite wordt aangedaan. "Heel bijzonder dat Elite naar onze stad komt", zegt Melanie Haaksma van de INSTORE Concept Store en Studio 2010. "Steden als Den Haag en Rotterdam worden overgeslagen, maar het event komt wél naar ons."
Knappe jongens en meiden tussen de 14 en 22 jaar uit heel Nederland hebben zich al aangemeld voor de castingdag in Delft. Zij kunnen die ochtend een catwalktraining volgen. Een professional team zorgt er op 10 september voor dat de kandidaten er op de catwalk op hun mooist uitzien. Een deskundige jury kiest wie naar de tweede ronde mag. Deze groep wordt getrakteerd op een natural make-over van het visagieteam van Rob Peetoom. Daarna volgt een fotoshoot. Publiek is meer dan welkom om die dag tussen 12.00 uur en 16.00 naar de Markt te komen om al die moois en bijzonders te aanschouwen. Die dag is bovendien de Bruggenparade van Blue Sunday, met allerlei activiteiten op bruggen in de binnenstad. Kom dat beleven.

Delft en mode
Maar daar blijft het dus niet bij. Delftse ondernemers grijpen de komst van Elite Model Look aan om te laten zien dat Delft en mode hand in hand gaan. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de pauze van de castingdag. Delftse winkeliers organiseren dan hun eigen modeshow. "En met partijen als Delft Binnenstad en Blue Sunday hebben we een hotspot-route door het centrum ontwikkeld", vertelt Melanie.
Die begint zondag 27 augustus en eindt op zondag 24 september. Bij deelnemers van de hotspot-route kunnen gratis mappen worden afgehaald met allerlei vouchers en actiecoupons van Delftse ondernemers. In die mappen zit veel leuks. "Zo is er een voucher voor gratis social media-tips, een gratis professionele fotoshoot maar ook voor gratis taart bij de koffie. Heel divers dus." Deze mappen zijn dus vanaf heden bij de deelnemers af te halen.
De Blue Sundays van 27 augustus en 3 september hebben het thema 'Mode iconen' gekregen. En op zondag 24 september, tijdens het food-event Delft Serveert, organiseren Delftse modewinkels wederom een modeshow. En daarna? Daarna telt Delft nog altijd tal van hippe, leuke en bijzondere winkels waar je een mooie outfit kan scoren.
De hotspot-route is af te halen bij de volgende winkeliers: Dinmar fashionstore, O'donna, Ray Brandstore, Instore Conceptstore, SUP-R, Something Extra, No13, Roast Chicken Bar, Knotten, Van der Leeuw Optiek, DIJCK2 en Sjenkels. Verder zijn AAmee en Hampshire Hotel Delft Centre partners van Elite Model Look.
Meer weten? Check dan de Facebook-pagina van Delft Binnenstad, kijk op www.delftbinnenstad.nl of www.elitemodellook.nl.