Piet van der Pas is 1 september te zien bij Lijm & Cultuur.
Piet van der Pas is 1 september te zien bij Lijm & Cultuur. Foto:

Verjaardag van de Mossel bij Lijm & Cultuur

De Verjaardag van de Mossel is de derde voorstelling waarin de bekende Delftse acteur Piet van der Pas werkt met de prachtige dierenverhalen van Toon Tellegen. Bij Lijm & Cultuur zijn op vrijdag 1 september twee voorstellingen, om 18.00 uur en om 20.30 uur.

Hierin komt ook nu weer een bonte stoet van grappige en ontroerende personages voorbij. Dit keer in een wonderlijk feest van zee, zand en verlangen.
In 1997 werkten Gitta Fleuren en Piet van der Pas voor het eerst samen in de voorstelling 'Het is heus waar', een collage van Andersensprookjes. Een bijzondere samenwerking die smaakte naar een vervolg. Dat vervolg liet 20 jaar op zich wachten. Lijm & Cultuur viert uiteraard de verjaardag van de mossel en daarnaast de Chaos, zomer en wereldse inspiratie van het leven.
Gitta speelde uiteenlopende rollen bij meerdere theatergezelschappen. Daarnaast speelde ze in een aantal televisieseries waaronder Gooische vrouwen, Flikken Maastricht en Fashion Planet. Piet regisseerde of speelde menig voorstelling, stond een aantal seizoenen op theaterfestival de Parade, leende zijn stem aan audioboeken, zoals de Da Vinci Code van Dan Brown. Hij speelt de professorpiet in de club van Sinterklaas. Afgelopen jaren heeft hij wat danspasjes mogen doen in de grote kerstvoorstellingen van de Dutch Dont Dance Division en het residentieorkest.
Kaarten voor de voorstelling kosten 12 euro 50, voor kinderen tot 12 jaar is de toegang 5 euro. Mail naar info@lijmencultuur.nl om te reserveren. De Verjaardag van de Mossel wordt gespeeld in het kader van Chaos aan de Schie – Wereldse Inspiratie. De voorstelling kan worden gecombineerd met een diner.