Marcel Segaar is blij dat een talent als Claire van Oosten (rechts) terugkeert. (foto: Nathalie Kruidenier, korfbalfoto.nl)
Marcel Segaar is blij dat een talent als Claire van Oosten (rechts) terugkeert. (foto: Nathalie Kruidenier, korfbalfoto.nl) Foto: Nathalie Kruidenier, korfbalfoto.nl

Fortuna/Delta Logistiek mikt op play-offs

Fortuna/Delta Logistiek is vorig weekend begonnen aan de voorbereiding op een nieuw Korfbal Leagueseizoen.

De 'Eredivisie van het Korfbal' begint pas in november, maar als de Delftse topsportvereniging haar doelstellingen wil realiseren, dan is een degelijke voorbereiding noodzakelijk. Aanvoerder Marcel Segaar is daarin duidelijk: "We willen weer meedoen om de bovenste plaatsen", geeft hij aan. Segaar gelooft in die kansen, ondanks het uitblijven van veel nieuwe spelers. "We hebben vorig jaar veel blessureleed gekend, die spelers zijn nu weer bijna fit. Daardoor is de groep ook sterker geworden.' Daarmee doelt de 32-jarige Fortunees op het wegvallen van de grote talenten Daan Preuninger en Claire van Oosten. Preuninger is inmiddels weer fit. Van Oosten lijkt de start van de Korfbal League ook te kunnen halen. "Daarnaast hebben we met de versterking van Thomas Reijgersberg (voormalig international, red.) de middelen om te verrassen. Als we alles op de rit krijgen, gaan we tot bijzondere uitslagen in staat zijn." En dat moet gaan resulteren in een plek in de play-offs, waar wordt gestreden om het landskampioenschap zaalkorfbal. De selectie van Fortuna bestaat uit vrijwel alleen maar producten uit de eigen jeugdopleiding. Ook Reijgersberg, die is opgegroeid bij de Delftte topclub, keerde deze zomer terug. De van de Pijnackerse club Avanti overgekomen Reijgerberg heeft daarbij maar één doel: "Ik ben teruggekomen bij Fortuna/Delta Logistiek om weer in de top mee te doen."