Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Bergklis.nl

DELFT - Femke woont nu acht jaar in deze driekamerwoning aan de rand van Tanthof. Kijk je naar buiten, dan zie je het prachtige natuurgebied Midden-Delfland. De favoriete plek van Femke is het balkon. "Het is er heel rustig, je kunt er in de zomer tot laat buiten zitten."

Zelf is ze echter meer een ochtendmens. "Ik vind het leuk om met een gezellig ochtendzonnetje op te staan, en op het balkon te ontbijten. Zo tot een uur of één in de middag staat de zon op het balkon."
Drie jaar nadat Femke hier kwam wonen, is haar vriend Marc bij haar ingetrokken. Niet veel later kwam er uitbreiding met hun kinderen Dean en Sem. "We wonen hier heel gezellig", zegt ze. "Een heel belangrijke reden om destijds voor deze woning te kiezen, is de zee aan licht. Door de hoekligging en de enorme raampartijen heb je veel daglicht in de ruime woonkamer. Toen ik hier voor het eerst binnenstapte, wist ik meteen dat ik hier wilde wonen. Het is een heel mooie, ruime woonkamer in een slim ingedeeld appartement. Het meest prachtige is natuurlijk het natuurgebied, waar ik sowieso twee keer per dag rondloop. Zo heerlijk, ik houd heel erg van de natuur. Het is heel leuk om daar met de kinderen te zijn."
Het appartement op de derde woonlaag heeft een L-vormige hal met toegang tot alle vertrekken. De lichte woonkamer is 5.20 / 7.47 bij 5.00 meter. De halfopen keuken heeft ook een L-opstelling en is voorzien van een Siemens koel-vriescombinatie, een vaatwasser en een combi-oven. "Zelf heb ik later een Quooker laten installeren", zegt ze. "Deze Quooker Combi is een combinatie van een kokend-water-kraan en een boiler. Deze levert niet alleen kokend water via de Quooker-kraan, maar ook warm water via de keukenmengkraan."
De ruime slaapkamer is 4.20 bij 3.56 meter en heeft een leuk uitzicht op de wijk Tanthof. Je kunt zelfs helemaal tot aan de binnenstad turen. De tweede slaapkamer wordt door Femke en Marc als kinderkamer gebruikt. Deze grenst aan het balkon en is 2.14 bij 4.34 meter. De volledig betegelde badkamer heeft een ligbad, een wastafelmeubel met een spiegelkast. "Toen ik hier kwam wonen, was eigenlijk net alles opgeknapt. Zelf hebben we in de loop der tijd ook het een en ander vernieuwd, zoals het toilet, de koelkast en rolhorren en de mechanische ventilatie-unit. Ook het schilderwerk is recent (2017) zowel binnen als buiten gedaan."
Er is een apart toilet met een fonteintje en in de berging is de opstelplaats voor de wasmachine en de CV-ketel. Door het hele appartement ligt een nette laminaatvloer. Op de begane grond is een eigen, ruime fietsenberging met elektra. "Een woning waar ik helemaal niet weg zou willen", zegt Femke. "Maar we hebben de mogelijkheid gekregen om een grotere woning met een heel grote tuin in Rijswijk te kopen. Dichter bij mijn ouders die daar wonen."
In dit kleinschalige appartementencomplex zijn er vier woningen per woonlaag. Volgens Femke gaan alle buren goed met elkaar om. "Er is altijd tijd voor een praatje en we hebben een actieve VvE. Iedereen heeft wel een bepaald specialisme, waardoor we alles onderling kunnen beslissen en regelen."
In de wijk zijn alle voorzieningen te vinden: een winkelcentrum, basisscholen, kinderopvang, openbaar vervoer, sportvelden, een gezondheidscentrum en het appartement ligt op korte afstand van station Delft-Zuid.
In natuurgebied Midden Delfland kun je direct vanuit je huis heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding