Vier van de adviseurs bij een spreekuur bij de Voedselbank in Delft. Van links naar rechts: Dominique Fransen, Susanne Jansen, Sharif Ali en Mark de Mooij.
Vier van de adviseurs bij een spreekuur bij de Voedselbank in Delft. Van links naar rechts: Dominique Fransen, Susanne Jansen, Sharif Ali en Mark de Mooij. Foto:

Gratis advies bij
Wetswinkel Delfland

DELFT - Heeft u een arbeidsconflict met uw werkgever, overweegt u te gaan trouwen of een echtscheiding aan te vragen, heeft u letselschade en/of materiële schade opgelopen, wilt u weten of u recht heeft op alimentatie of wordt uw bezwaar/klacht niet serieus genomen? Stichting Wetswinkel Delfland geeft u gratis juridisch advies. "Wetswinkel Delfland is zes jaar geleden opgericht door een groep studenten van Universiteit Leiden", legt secretaris Nick van den Berg uit. "Zij merkten op dat veel mensen wel behoefte hebben aan juridisch advies, maar hier helaas geen gebruik van kunnen maken vanwege de hoge kosten. In de regio Delfland bestond nog geen wetswinkel, inmiddels zijn we zes jaar verder en heeft Wetswinkel Delfland 25 medewerkers." Die volgen allemaal een rechtenstudie, waarvan de meeste studeren aan de universiteit van Leiden en Rotterdam. Dankzij het werk bij Wetswinkel Delfland is het voor deze studenten mogelijk om de (vooral) theoretische rechtenstudie in de praktijk toe te passen. Elke week organiseert de Stichting Wetswinkel Delfland inloopspreekuren. Daar kunt u in een gesprek van twintig minuten uw zaak of geschil voorleggen aan een van de adviseurs. De inloopspreekuren zijn elke maandag- en woensdagavond tussen 18.30 uur en 20.30 uur aan de Van Bleyswijckstraat 91 in Delft. Vanaf donderdag 21 september 2017 houdt de wetswinkel eens in de twee weken op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur spreekuur bij Buurt & Zo in Pijnacker voor de inwoners van Pijnacker-Nootdorp. Het is niet nodig om vooraf een afspraak te maken en de dienstverlening is gratis en vrijblijvend. "Spreekuren draaien wij kosteloos in het pand van Delft voor Elkaar. Overige lasten vangen wij op met donaties en fondsen." Info: www.wetswinkeldelfland.nl.