Vitesse Delft won door twee goals van Jevon Blijd in de finale tot tevredenheid van trainer Peter Klomp voor de vierde maal in successie de Stad Delft Bokaal.
Vitesse Delft won door twee goals van Jevon Blijd in de finale tot tevredenheid van trainer Peter Klomp voor de vierde maal in successie de Stad Delft Bokaal. "Het wordt van je verwacht, maar je moet het toch maar even doen..." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Vitesse Delft voor het vierde jaar op rij winnaar van de
RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal

DELFT – De spelers van Vitesse Delft kunnen nog een jaar met de borst vooruit lopen. Zaterdag wonnen zij voor de vierde keer op rij de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal.

In de finale van het toernooi werd Wippolder met 2-0 verslagen door twee goals van Jevon Blijd. "Het is natuurlijk heerlijk als je in de finale al binnen acht minuten twee keer doel weet te treffen, maar deze winst is een teamprestatie. Je merkt ook dat we als team beter op elkaar zijn ingespeeld dan vorig jaar rond deze tijd", zegt de aanvaller bescheiden. "Al onze voorhoedespelers hebben in dit toernooi minstens twee keer gescoord. Dat ik dat toevallig in de finale doe, is voor mezelf natuurlijk leuk, maar niet meer dan dat."
Wippoldernaar Tristan Croes, door het uitvallen van Robbie Notenboom aanvoerder in de finale, was trots op zijn ploeg. "Het kan snel gaan. Vorig jaar hoopte ik op speelminuten in het eerste elftal en nu ben ik aanvoerder in de finale en moest ik 'de jonkies' op sleeptouw nemen. Het is prachtig dat we de finale halen, maar Vitesse Delft was een maatje te groot. Vooral in het begin moesten we aan hun tempo wennen."
Als het aan DHL-trainer René Slegtenhorst had gelegen, had de finale er anders uitgezien. "Wij hadden daar moeten staan. Tegen Wippolder hadden we uitzicht op een gelijkspel, wat genoeg zou zijn. Toen mijn keeper klaarstond om een doeltrap te nemen, had één van mijn spelers commentaar op de leiding. De scheidsrechter gaf hem geel, had hem ook rood mogen geven, maar hij mag tijdens zo'n dood spelmoment geen vrije trap op de rand van de zestien geven. Dat deed hij wel en zij scoorden daaruit. Ik vind het een schande, vooral ook omdat hij zijn fout niet toegaf." Vitesse Delft-trainer Peter Klomp is vooral trots. "Want vooraf verwacht iedereen van ons 'dat we het wel even zouden doen'. Zo werkt het natuurlijk niet. Wij moeten er ook hard voor werken en het is mooi om te zien dat het ons dit jaar gemakkelijker afging dan in de voorgaande jaren. We speelden heel behoorlijk voetbal en scoren daarbij ook veel. Het mooie is dat we daarbij niet van één of enkele spelers afhankelijk zijn. Als we zo kort in het seizoen al zo presteren, kan het een mooi seizoen worden. Ik heb vandaag een gretige groep gezien en het was wel duidelijk dat mijn spelers meer dan vorige jaren met concurrentie te maken krijgen. Vandaag werd wel duidelijk, dat als je verslapt, er meteen iemand anders klaar staat om je positie in te nemen. Ik ben dus dik tevreden." Tevredenheid heerste ook bij Wippolder-trainer Marcel de Letter. "In mijn zeven jaar bij deze club is dit de eerste keer dat we in de finale staan. We speelden leuk voetbal, maar Vitesse Delft was in de finale te groot. Dat is ook geen schande. In het begin hadden we moeite om aan het tempo te wennen en kregen we de goals tegen, maar erna hebben we goed meegevoetbald en ook vier mogelijkheden gecreëerd."
De Letter is vooral blij met de breedte van zijn selectie. "Want als Robbie Notenboom een pijntje heeft, staat er direct één van onze jonge pareltjes klaar om zijn plek in te nemen. We hadden afgelopen seizoen al een grote groep, die vooral door de instroom vanuit de jeugd nog breder is geworden. Wat dat aangaat zit het met de toekomst van Wippolder wel goed."