Docenten en trainers van Centrum NLD3 zijn goed opgeleid én gemotiveerd. (Foto: PR)
Docenten en trainers van Centrum NLD3 zijn goed opgeleid én gemotiveerd. (Foto: PR) Foto: PR

'Kom eens kijken als je kennis wilt maken met iets nieuws'

Beter in je vel zitten, een concreet probleem te lijf gaan of bewuster in het leven staan. Ontdek hoe een cursus of training van Centrum NLD3 je leven kan verrijken.

Centrum NLD3 aan, jawel, Nieuwe Langendijk 3, werd in 2002 opgericht toen drie psychotherapeuten hun praktijken in één pand samenvoegden. Er is ruimte voor verschillende vormen van (psycho)therapie", vertelt psychotherapeut en mindfulnesstrainer Nineke Lamaison. "Zowel reguliere als complementaire therapieën," "De psychotherapeuten behandelen mensen die in hun leven aanlopen tegen een concreet probleem, bijvoorbeeld PTSS, angstklachten, trauma's of stemmingsstoornissen. Vaak worden zij doorverwezen door de huisarts", vult haar collega, lichaamsgericht psychotherapeut Marijn van der Vegt, aan.
Maar Centrum NLD3 is er niet alleen voor mensen met problemen. "Wij zijn er ook voor mensen die bewuster in het leven willen staan, die willen ontstressen of die gewoon leuk en/of zinvol bezig willen zijn", aldus Nineke. "In onze groepsruimte bieden wij verschillende gekwalificeerde trainers de mogelijkheid groepstrainingen te geven. Ons centrum heeft daardoor een heel gevarieerd aanbod van cursussen en trainingen." Waar je dan aan moet denken? "Diverse soorten massages, Qigong (een zusje van Tai Chi), mindfulness, lichaamswerk, maar bijvoorbeeld ook dansexpressie en relatiebegeleiding", somt Marijn op. "Ook de bezoekers van het centrum zijn zeer gevarieerd; ICT'ers die juist wat meer aandacht willen geven aan contact met hun lichaam, mensen die burn-out of stress willen bestrijden en meer rust willen krijgen, en mensen die juist hun expressie willen ontwikkelen en uiten door dans en bewegen." "Zowel de therapeuten als de trainers zijn goed opgeleid en er zijn geregeld intervisies zodat we optimale zorg kunnen bieden." De meeste cursussen en trainingen bij NLD3 beginnen weer in de tweede helft van september. Daarom zijn er in de eerste weken van september verschillende infoavonden, zoals die over dansexpressie op 4 september en over massage op de 6e. Het hele programma is te vinden in de agenda op www.centrumnld3.nl. "De infoavonden zijn vrijblijvend en gratis", verzekert Marijn. "Je kunt gewoon binnenlopen. Iedereen is welkom." "Niet alleen als je al precies weet wat je wilt, maar ook als je gewoon eens iets nieuws wilt proberen.", benadrukt Nineke. Centrum NLD3 is een warme, veilige en lichte plek waar je veel moois kunt ontdekken!