Twintig jaar geleden werd aan de Brabantse Turfmarkt gewerkt aan de realisatie van een nieuw Albert Heijn-filiaal.
Twintig jaar geleden werd aan de Brabantse Turfmarkt gewerkt aan de realisatie van een nieuw Albert Heijn-filiaal. Foto:

Delft, twintig jaar geleden...

DELFT – Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 24 augustus 1997. De krant opende toen met het nieuws dat er een nieuw Albert Heijn-filiaal komt in de Delftse binnenstad. Die gloednieuwe supermarkt zal later dat jaar, in december, aan de Brabantse Turfmarkt de deuren openen. Dit stukje binnenstad is de laatste tijd in trek bij grote ondernemingen, concludeert Delft op Zondag. 'Dat lijkt leuk', klinkt het dan wat streng, 'maar juist de kruidenier die op de kleintjes let strijkt neer in een gebied waar van oudsher een hoop kleintjes hun nering hadden: specialisten in verse producten en kleinere zaken zien zich binnenkort beconcurreerd door de Zaanse grootgrutter'.
Dan is er nog de bevoorrading van deze winkel. Hierover hoeven we ons echter geen zorgen te maken, garandeert een woordvoerder van Albert Heijn. Slechts één vrachtwagen levert de spullen en die zal dagelijks in de vroege ochtend komen.
Verderop in de krant het nieuws over de gloednieuwe bewaakte fietsenstalling in de Delftse Hout. Het hokje van de bewaker hier was beklad met racistische symbolen als hakenkruizen en white power-tekens. Gelukkig merkte een oplettende stadswacht dit op en verwijderde de gemeente deze graffiti dezelfde dag nog.
Onder de kop 'Ojee, het was weer OWee' blikt Delft op Zondag met foto's terug op de ontvangstweek voor studenten.
De krant vraagt zich hardop af of beschilderde vuilcontainers, zoals in het Italiaanse Verona gefotografeerd door Ben Hartjesveld èn mevrouw Cascio, een leuk idee voor Delft zijn. Wie in de Prinsenstad het initiatief wil nemen om vuilcontainers op te leuken, kan zich melden bij krant. Met een brief, via de post.
Een kaartje voor de bioscoop kostte 15 gulden, voor een kilo rundertartaar moest 8 gulden 98 worden neergelegd.