Thomas Sihombing schoot Full Speed met een zondagsschot langs SEP, waardoor de finaleronde van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal werd bereikt. (foto: Roel van Dorsten)
Thomas Sihombing schoot Full Speed met een zondagsschot langs SEP, waardoor de finaleronde van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal werd bereikt. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Finalisten Stad Delft Bokaal bekend

DELFT – Vitesse Delft, Ariston '80, Concordia, Wippolder, Full Speed en DHL maken zaterdagmiddag onderling uit wie de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal 2017 wint.

Wippolder maakte dinsdagavond op het terrein van Concordia indruk door de gastheer met 0-2 te verslaan en bond ook Delfia aan de zegekar (4-0). Voor Jordy Krassenburg was het een fijne avond. "Want ik zit na lang blessureleed weer vanaf het begin bij de groep. Afgelopen seizoen stroomde ik weer in, maar gedurende het seizoen is dat altijd lastig, al ben ik wel een paar keer ingevallen."
Krassenburg laat niets aan het toeval over. "Ik zit nu veel in de sportschool om mijn knieën sterk te houden, zodat het me niet nog eens overkomt. Daarbij heb ik de trainer gevraagd me zoveel mogelijk in te zetten, om te kijken hoe het gaat. "
Ook Concordia behaalde de finaleronde door Delfia te verslaan. In de andere poule werd Delft door Vitesse Delft en Ariston '80 naar huis gestuurd.
Op woensdag werd gespeeld in een poule met Full Speed, DHL, SEP en DVC, waarvan de eerste twee ploegen zich voor de finaleronde plaatsten. Ook SEP deed tot op de laatste wedstrijd mee om een plek. "Ondanks dat we zaterdag ontbreken, zijn we op de goede weg", vertelt trainer Marco Immers, die overkwam van Delfia. "Ik moet zeggen dat het niveau van de spelers me honderd procent meevalt. Daarbij ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik in mijn staf gebruik kan maken van de mannen die de club vorig seizoen in veilige haven hebben geloodst. Vandaag gaven we het tegen DHL net weg en hebben we ons tegen Full Speed kranig geweerd."
Full Speed won van SEP door een prachtig afstandsschot van Thomas Sihombing. "Ik dacht: 'Laat ik eens gek doen' en vervolgens vloog hij er best lekker in. Dat we vervolgens van DHL verloren was zonde, maar het belangrijkste is dat we er zaterdag gewoon bij zijn. ."
Sihombing kijkt uit naar de finaledag. "We hebben de afgelopen vier jaar in de finale gestaan, maar de laatste drie keer was Vitesse Delft het sterkst. Vorig jaar waren we er wel het dichtstbij van de voorgaande edities. Zaterdag komen we ze in de poule tegen, dus kunnen we ze in ieder geval niet in de finale treffen. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, maar de jongens die er wel zijn, zullen het vast goed doen."
De finaleronde wordt zaterdagmiddag bij DHL gespeeld. In de eerste poule nemen Wippolder, Ariston '80 en DHL het tegen elkaar op, terwijl in de tweede poule Concordia, Full Speed en Vitesse Delft onderling beslissen wie een plaat hebben in de finale, die om 15.30 uur wordt gespeeld."
Voor een uitgebreider verslag, kijk op www.delftopzondag.nl