Tijdens de Delflanddag van het Varend Corso werden 20.000 exemplaren van een extra Varend Corso-editie van Delft op Zondag verspreid. (foto: Roel van Dorsten)
Tijdens de Delflanddag van het Varend Corso werden 20.000 exemplaren van een extra Varend Corso-editie van Delft op Zondag verspreid. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Publiek wordt gelukkig van Varend Corso en speciale editie Delft op Zondag

DELFT - Een bonte stoet van ruim veertig boten voer vorige week zondag een zonovergoten Delft binnen. Het Varend Corso werd hier weer getrakteerd op een ouderwets warm welkom.

Dat begon al op de Buitenwatersloot, waar publiek vorig jaar al liet blijken blij te zijn met de terugkeer van het Varend Corso in dit stukje Delft. Maar ook verderop, aan de Hooikade en de Scheepmakerij was het gezellig en gezellig druk. Zo was het eigenlijk overal op de Delftse kades. Het thema van dit jaar - Be Happy - was in Delft in vele opzichten wel sprake van.
Het was vorig weekend de twintigste editie van het Varend Corso. De laatste vijftien keer werd Delft ook aangedaan. De Prinsenstad is inmiddels al niet meer weg te denken uit het programma. Want Delft wordt blij van het Varend Corso en het Varend Corso wordt blij van Delft.
Delft op Zondag deelde mee in de feestvreugde en bracht - net als enkele jaren terug - een speciale krant uit, die vanuit Canal Hoppers op het water onder het publiek werden verspreid. Dat was hier blij mee. Het was, voor iedereen die zat te wachten op de boten die in aantocht waren, een prima tijdverdrijf. Bovendien had fotograaf Roel van Dorsten alle boten vrijdagmiddag al gefotografeerd, zodat publiek in deze speciale Delft op Zondag al precies kon zien welke boten eraan kwamen, wat het thema en wie de arrangeur was. Dat was best handig. Dus werden de kranten gretig gelezen en doorgebladerd. En als het publiek daar al niet gelukkig van werd, dan waren wij het wel, bij het zien van al dat leesplezier.
Benieuwd naar nog veel meer foto's van het Varend Corso 2017? Kijk dan op www.delftopzondag.nl.

Delft werd wel 'happy' van het Varend Corso.
Volle kades èn een rommelmarkt op de Butienwatersloot.
Drie dagen lang werd op de boten gedanst. Petje af - of niet.
Mooi rood is niet lelijk.
Een te water geraakte toeschouwer in rolstoel werd in mum van tijd door omstanders uit het water gered. (foto: Roel van Dorsten)
De speciale editie van Delft op Zondag: een bewaarexemplaar.
Ook pinguïns deden een zonovergoten Delft aan.