Tussen het groen loopt een wandelpad. (foto: C.B. van Kruining)
Tussen het groen loopt een wandelpad. (foto: C.B. van Kruining) Foto:

Groenstrook op dak van Spoortunnel

DELFT - Langs de Engelsestraat, op het dak van de Spoortunnel, is een groene zee aan plantjes en bloemen ontstaan. Die kwam hier niet geheel toevallig.

De grond moet op dit stukje Delft inklinken, zodat er later op kan worden gebouwd. Dus is er zand gestort. Veel zand. Om te voorkomen dat dit zand met speels gemak weer wegwaait, is het gebied afgelopen voorjaar ingezaaid met gras- en bloemzaden. Te midden van al dat zand en zaad is een paadje gemaakt van houtsnippers.
Dat zag er in het begin eigenaardig uit: een zandvlakte met een kronkelend paadje er overheen. Maar de regen en de zon maakten zich afgelopen weken nuttig. De plantjes groeiden er lustig op los. Kunnen we er al van genieten? Ja en nee. De bloemen- en plantenzee is vanaf meerdere plekken te zien. Een wandeling door deze stedelijke groene oase zit er nog eventjes niet in. Dit kan pas als de inrichting van dit gebied in een iets verder gevorderd stadium is.
Het betreft overigens een tijdelijke invulling. Het is nog niet het begin van het Leeuwenhoekpark, dat hier ooit zal moeten verrijzen. Als de bouw van de kavels begint, verdwijnt dit tijdelijke parkje.