Afbeelding
Foto:

Anja Molenaar (56)

-Wat bent u hier aan de Rotterdamseweg aan het doen?
"Ik ben hier bij de super op de hoek even wat gaan halen voor de lunch. Ik woon nu 21 jaar in deze buurt en het is hartstikke handig dat hier zo'n winkel zit."

-Verder nog plannen vandaag?
"We hebben sinds vandaag vakantie. We gaan niet op vakantie, maar willen wel wat dagjes uit plannen. Bijvoorbeeld naar het strand. En onze kleindochters, Sarah van 6 en Lisa van 2 komen logeren. Heerlijk als die twee meiden er zijn. Ik ben een hele trotse oma."

-Wat is er leuk aan oma zijn?
"De gezelligheid die het brengt. En het is natuurlijk minder druk dan in de tijd dat we zelf drie kinderen hadden. Als grootouder heb je vooral de lusten en niet de lasten. Ze wonen in Brabant, dus we zien ze eens in de vijf, zes weken. Maar dan denk ik maar dat er ook mensen zijn met kleinkinderen aan de andere kant van de wereld, die elkaar misschien eens in de zoveel jaar zien."

-Gaat u dit weekend nog bij het Varend Corso kijken?
"Misschien wel. Waar we sowieso gaan kijken, is Swim to Fight Cancer. Een super initiatief. Heel gaaf om te zien ook. Een buurvrouw van ons doet ook mee. We gaan haar aanmoedigen."

-Heeft u afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
"Gisteren hebben we via WhatsApp videocontact gehad met de kleinkinderen, die nu in Hongarije zijn op vakantie zijn. Dat doen we wel vaker."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Dat eierschandaal. Je vraagt je af hoe zoiets kan gebeuren."