De schelp was in 1997 in verval geraakt, dus werd nagedacht over de toekomst ervan.
De schelp was in 1997 in verval geraakt, dus werd nagedacht over de toekomst ervan. Foto:

Delft, twintig jaar geleden

Twintig jaar geleden waren de kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week de editie van zondag 10 augustus 1997. Delft op zondag vroeg zich die week op de voorpagina hardop af wat er moet gebeuren met 'De schelp'. En de krant is niet de enige. Het bouwwerk, dat, zoals de naam doet vermoeden, op een schelp lijkt, was ooit bedoeld als een soort tribune voor een openluchttheater. Dat idee was leuk, maar het werd niet als theater gebruikt. De plaatselijke graffiti-artiesten wisten echter wel raad met het bouwwerk. Voor sommige kinderen is het vooral een 'avonturenspeelplaats'. Anderen noemen het een 'steen des aanstoots' die moet verdwijnen. Een commissie gaat nadenken over de toekomst van de schelp, bewoners met ideeën mogen bellen of hun idee opsturen. Gewoon via de post.
De Gemeente Delft wil een nieuw stationsplein en zoekt via aanbesteding een aannemer. Het gaat om de bestrating, het aanpassen van de riolering, het vernieuwen van een kademuur en de aanleg van fietsvoorzieningen. Op het nieuw ontworpen plein, dat maart 1998 moet worden opgeleverd, is meer ruimte voor bussen, taxi's en fietsen.
Op de pagina met ingezonden brieven maakt 'Tosca de Hond' - what's in a name - bezwaar tegen het betalen van hondenbelasting. Ze voert hierbij veertien redenen aan.
Het laten afdrukken van 24 foto's op 10x15 formaat kostte 14 gulden 95, voor 150 gram schouderham moest 1 gulden 98 worden neergelegd.