De heer Karim Mohand-Umassaud ontving bij de ondertekening van het huurcontract bloemen van Jantina Vermeulen, Woonbron verhuurmakelaar.
De heer Karim Mohand-Umassaud ontving bij de ondertekening van het huurcontract bloemen van Jantina Vermeulen, Woonbron verhuurmakelaar. Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Silfhout

DELFT – Bart Swinkels woont sinds 1993 in deze onder architectuur gebouwde woning met maar liefst 240 vierkante meter woonoppervlakte. Later is zijn vrouw Annette bij hem komen wonen. Hier hebben ook hun kinderen gerieflijk kunnen wonen, maar die zijn inmiddels vanwege studie en werk de deur uit.

Beiden komen ze niet uit Delft, maar hebben heel goed in deze stad kunnen aarden. Ze hebben een gezellige woonomgeving en boven vooral een prachtig uitzicht op de kerktoren en de kenmerkende daken van de binnenstad. "Deze woning is destijds in samenwerking met een architect ontworpen", zegt Bart. "De huizen op dit rijtje hebben allemaal een eigen ontwerp. Dat was bedoeld om genoeg diversiteit te krijgen."
Bart en Annette gaan nu verhuizen, want hij heeft de mogelijkheid gekregen om het huis van zijn ouders te kopen. Dit staat op een hele mooie plek in Abcoude bij Amsterdam. "Dat is voor mij heel leuk, om terug te keren naar mijn ouderlijk huis", zegt hij.

Luxe en stijlvol
Bart heeft destijds een belangrijke stem gehad in het ontwerp van deze woning. Hij heeft gekozen voor een strak en minimalistisch interieur, wat wel heel ruimtelijk is. De woning is hoogwaardig afgewerkt met gebruik van luxe en stijlvolle materialen. Samen met de bijzondere indeling maakt dat de woning uniek is in zijn soort. "We vertoeven het meest hier in dit zitgedeelte, maar ´s avonds hangen we vaak boven op de bank", zegt Annette.

Atelier
"De woonkamer heeft namelijk een entresol. Maar in de keuken, die trouwens veel inbouwapparatuur heeft, kunnen we ons ook heel erg vermaken. En helemaal boven hebben we ons atelier. Ik ben namelijk beeldend kunstenaar en Bart musiceert. Daar is dat een prachtige ruimte voor."
In de omgeving is er van alles te doen. Vlakbij is bijvoorbeeld het Doelenplein, waar vaak mediterrane sferen hangen. Ze noemen Filmhuis Lumen als leuke trekpleister en LEF voelt volgens hen als een soort tweede huiskamer. "De gemoedelijke sfeer blijft, die zal altijd terug komen", zegt Bart.

Bovenverdiepingen
Deze bewoners hebben de woning een aantal jaar geleden nog eens extra verbouwd. Ook die verbouwingen zijn in samenwerking met een architect gedaan. Hierbij zijn er op de bovenverdiepingen wat minder kamers gecreëerd, die wel allemaal een stukje groter zijn.

Parkeerplaatsen
Bij de woning horen tevens twee parkeerplaatsen. Beiden bevinden zich aan de overzijde van de woning in de ondergrondse parkeergarage. "Zoals gezegd is de saamhorigheid hier heel groot", zegt Bart. "Het is heel gemoedelijk, iedereen kent elkaar en jaarlijks is er een straatfeest met een jeu de boules toernooi. Het is heel prettig en heel ontspannen om hier te wonen."

Tuin en balkon
Een heel groot voordeel noemen Bart en Annette de tuin van 13 meter diep met een berging en een achterom. Dat zie je niet zo vaak in de binnenstad. Bij het atelier helemaal boven hoort ook een balkon waar je lekker buiten kunt zitten. Op de eerste twee verdiepingen bevinden zich behalve de slaapkamers ook twee volledig uitgeruste badkamers. De woning heeft energielabel A, zonnepanelen en het buitenschilderwerk is in 2016 uitgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding