Het was gezellig druk tijdens het jubileumfeest van de Delftse Watervrienden.
Het was gezellig druk tijdens het jubileumfeest van de Delftse Watervrienden. Foto:

Watervrienden vieren 80-jarig bestaan met licentie

DELFT – Zwemvereniging de Delftse Watervrienden hebben op 1 juli een groot feest gevierd. De club waar vele kinderen leren zwemmen en vele anderen hun zwemkwaliteiten laten zien bestaat namelijk tachtig jaar. In partycentrum Onder Ons kwamen de Watervrienden bij elkaar om deze mijlpaal met elkaar te vieren.

Niet alleen het tachtigjarig bestaan was reden voor een feest, maar ook het feit dat de Watervrienden de licentie Zwem-ABC hebben behaald. Na een trotse speech van voorzitter Joost van Baarle werd de licentie uitgereikt door Erik Willems namens het Nationaal Platform Zwembaden. Hiermee zijn de Watervrienden de eerste vereniging in Delft in het bezit van deze licentie, die nodig is om de welbekende diploma's te mogen blijven afnemen. Volgens Joost van Baarle is dit een mooie stap richting toekomst. "De club staat er momenteel supergoed voor en als voorzitter twijfel ik er geen moment aan dat de club nog heel lang jubileums zal blijven vieren."
Dit jubileumjaar is niet zo maar een jaar, want de Watervrienden hebben hun feest gekoppeld aan een inzamelingsactie voor stichting Het Vergeten Kind! Inmiddels is er door vele activiteiten al een mooi bedrag bij elkaar verzameld en na de zomervakantie start de eindactie onder de naam Serious DWV. Hierbij zullen alle Watervrienden gevraagd worden iets te doen voor het goede doel om hiermee geld op te halen. In november zal voorzitter Joost van Baarle dan 24 uur lang plaatjes draaien en kan iedereen langs komen om hun donatie te brengen.