Kortebaandraverij Nootdorp

NOOTDORP - De traditionele Kortebaandraverij om de Zilveren Zweep is op dinsdag 8 augustus 2017 de start van de Nootdorpse Kermisweek.

Tussen de officiële wedstrijd door is er een spectaculaire harddraverij waar vier bekende mensen uit onze gemeente Pijnacker-Nootdorp plaatsnemen in de sulky. Slechts één van hen kan winnen… De Poort, de weg met aan de ene zijde het bedrijventerrein Oost-Ambacht en aan de andere zijde het sportpark 's-Gravenhout wordt voor één dag omgebouwd tot een drafbaan met horeca en totalisator. De Stichting Kortebaan Nootdorp verzorgt dit jaar voor de 22e keer op rij de Nootdorpse kortebaanwedstrijden. Een evenement dat omlijst is met activiteiten voor volwassenen en kinderen en dat al jaren op een grote publieke belangstelling mag rekenen. Het hippisch programma op dinsdag 8 augustus 2017 ziet er als volgt uit: Van 10.30 tot 12.00 uur In Winkelcentrum Parade Ponybrunch Vanaf 13.00 uur Bij de Poort Kortebaandraverij Van 13.00 tot 17.00 uur Op het parkeerterrein van Sportpark 's-Gravenhof Jeugdattracties Om 17.30 uur Bij de Poort Finale Kortebaandraverij, aansluitend de huldiging van de winnaar met als ereprijs de Zilveren Zweep Ponybrunch Het programma begint om 10.30 uur in Winkelcentrum Parade Nootdorp met de ponybrunch. De pony's en de kinderen zijn feestelijk uitgedost en worden aan u voorgesteld, waarna de viervoetertjes aan tafel worden uitgenodigd. Alle deelnemers ontvangen een presentje en voor de mooiste combinaties zijn er leuke prijzen. Alle kinderen krijgen een traktatie.


Lopen voor Dorcas

Rijswijk - Wim van Dorp van de Hulp en Ontwikkelingsorganisatie Dorcas Hulp Delft en Haaglanden heeft tijdens de 101 editie van de Nijmeegse Vierdaagse die werd gehouden van 18 tot 21 juli 280 euro bij elkaar gelopen voor de vluchtelingen uit Mosul, Irak..

Het geld zal worden besteed aan directe noodhulp aan de 10.000 den vluchtelingen die Dorcas samen met 10 andere hulporganisaties opvangt in Mosul die de strijdt tussen IS en de Iraakse coalitietroepen zijn ontvlucht. Men geeft de mensen onderdak,voedsel,schoon drinkwater sanitatie,medische,sociale en trauma hulp. Meer info over het werk van Dorcas en het brengen van kleding,dekens en schoeisel voor de allerarmsten in Oost-Europa,Afrika en het Midden-Oosten bij het inzamelpunt aande Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord vindt men op dorcashulpdelft.nl of bel 070-415 10 13/06-485 25 932