Het aanbrengen van de toplaag en de belijning is precisiewerk. (Foto: EvE)
Het aanbrengen van de toplaag en de belijning is precisiewerk. (Foto: EvE) Foto:

Met nieuwe toplaag op de baan kan AV'40 er weer tien jaar tegenaan

DELFT - Lijntrekkers zijn het, maar in de goede zin des woords: deze week legden specialisten uit Duitsland de laatste hand aan de renovatie van de rondbaan en de aanlopen voor het ver- en hoogspringen op het complex van AV'40.

Door Esdor van Elten

"Het was ook hard nodig", aldus Ger Overgaag. Samen met Piet van der Kruk is hij door de atletiekvereniging gevraagd om de renovatie te begeleiden. "Deze baan is 25 jaar oud en de huidige toplaag was na 10 jaar versleten. De lijnen waren zo goed als vervaagd. Indertijd waren wij een van de eersten in de regio met een kunststof baan Inmiddels zijn we ingehaald door andere verenigingen."

Specialisten
Het aanbrengen kunststof toplaag is specialistisch werk. "Dit Duitse bedrijf heeft indertijd ook meegewerkt aan het inrichten van het Olympisch Stadion voor het EK", vertelt Overgaag. "Dit zijn echt mannen die weten wat ze doen." AV '40 huurt de baan van de gemeente. Die betaalt dan ook de kosten van de renovatie. "We zijn blij dat de gemeente ook extra geld beschikbaar heeft gesteld om ook de tweede hoogspringaccommodatie, die tot dusver betegeld is, van kunststof te voorzien. Daarmee hebben we meer mogelijkheden." De vereniging draagt overigens een deel van de kosten voor die tweede faciliteit. "Dat slaat wel een gat in onze reserves. Hopelijk zijn er sponsors bereid het gat te helpen dichten", aldus Overgaag.

Intensief gebruik
De atletiekbaan aan de Sportring wordt intensief gebruikt. AV'40 heeft ongeveer 650 leden. Alle onderdelen van de atletieksport (lopen, springen en werpen) worden beoefend. Naast trainingen organiseert AV'40 ook wedstrijden. Daarnaast kunnen ook scholen en atletiekvereniging De Koplopers gebruik maken van de accommodatie. "Als het tweede hoogspringsegment er is, kunnen we ook de jeugdcompetitie van 12-16 jaar plaats bieden", vertelt Overgaag. Op 16 en 17 september organiseert AV'40 een speciaal evenement: de 14-kamp voor vrouwen en de 20-kamp voor mannen. "Wij zijn de enige vereniging in Nederland die dat al jaren doet." En dit jaar krijgt het evenement een speciaal tintje: "We beschouwen het evenement als de officiƫle opening van de nieuwe baan en hopen dat de burgemeester te zijner tijd bereid is het startschot te komen geven."