Rabobank sluit sealbag- en geldautomaat aan de Wijnhaven

DELFT - Als gevolg van een toename van het aantal plofkraken laat Rabobank Zuid-Holland Midden de sealbag- en geldautomaten aan de Wijnhaven in Delft sluiten.

Binnenstadbezoekers kunnen hier vanaf maandag 16 oktober geen geld meer uit de muur halen. Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Deze plofkraken brengen vaak niet alleen schade toe aan de geldautomaten, maar ook aan de omgeving. Rabobank heeft daarom risicoanalyses uitgevoerd bij alle locaties van geldautomaten. Waar nodig neemt de bank maatregelen. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten is besloten de locatie aan de Wijnhaven per 16 oktober 2017 te sluiten. De bank laat in een persbericht weten zich te realiseren dat het sluiten van de locatie 'ongemak oplevert voor de ondernemers en bewoners van de binnenstad Delft, maar ziet op dit moment geen andere mogelijkheid'. Met het sluiten van de geldautomaat aan de Wijnhaven verdwijnt Rabobank uit de Delftse binnenstad. In het jaar 2013 sloot de bank, vanwege de 'veranderende dienstverlening', haar kantoor in de Peperstraat.
De dichtstbijzijnde sealbag- en geldautomaat van Rabobank Zuid-Holland Midden is vanaf 16 oktober aan de Buitenhofdreef 2 in Delft. Een overzicht van alle vestigingen en automaten is te vinden op rabobank.nl/zuid-hollandmidden.