Drummer Rob Kramer komt zondag met Bram Stoeken in actie.
Drummer Rob Kramer komt zondag met Bram Stoeken in actie. Foto:

Open podium in het Poptapark

In het Poptapark wordt zondag 16 juli vanaf 15.00 uur tijdens het Popta Open Podium gevierd dat POP de Lenteprijs van Fonds 1818 gewonnen heeft. Verder maken leerlingen van Muziekschool Popta hun debuut en keert Leonie Bolleboom terug naar de Poptahof.

Ze introduceert meteen Yara Hooijmans (zang en gitaar) en een bijzonder project met de kinderen van de Rode Feniks, onder leiding van Mirjam Plato.
Het tweede gedeelte van de middag wordt zoals gewoonlijk ingevuld door de muziek van de sessieband onder leiding van Bram Stoeken op keyboards en Rob Kramer op drums, voor deze gelegenheid uitgebreid met Brian Kruit.
Popta Open Podium maakt dit jaar een doorstart onder de vlag van Delft Music Projects, de stichting die 10 jaar geleden stevig aan de weg timmerde met Talent 4 Sale en later de Lazy Sunday Afternoons organiseerde. Diverse Tribute Nights kwamen uit de koker van DMP en ook bij de Blues Swing Sessies waren zij betrokken. Na een doorstart begin dit jaar liggen er project-plannen klaar voor een nieuwe Broedplaats annex MuziekFabriek.
Om de nieuwe plannen te realiseren is er samenwerking gezocht (en gevonden) met onder meer de MaakWeken en Muziekschool Popta. Het eerste evenement wordt dus het Popta Openlucht Podium en in navolging van Picknick in het Park, vorig jaar september, wordt deze zondag weer een lekker feestje gebouwd in het Poptapark.
Wie zich wil aanmelden om mee te doen kan zich aanmelden via open-podium@soul-man.nl. Verder is iedereen van harte welkom om te komen genieten van muziek en andere presentaties. De toegang is gratis.