Irma Scheurink heeft Parkinson, maar dat weerhield haar er niet van om parachute te springen.
Irma Scheurink heeft Parkinson, maar dat weerhield haar er niet van om parachute te springen. Foto:

Springen voor Parkinson

DELFT - De langgekoesterde wens van Parkinson-patiënt Irma Scheurink om een parachutesprong te maken is vorige week zaterdag in vervulling gegaan.

Met haar stoere actie wilde de 60-jarige Delfgauwse aandacht vragen voor deze vervelende ziekte. Met succes. Want door van grote hoogte naar beneden te springen, heeft ze wel aangetoond dat Parkinson-patiënten ondanks hun ziekte veel nog wél kunnen. Na maanden van voorbereiding meldde Irma zich vorige week bij Skydive Rotterdam. "De heren hebben me voor en tijdens de tandemsprong heel goed begeleid", vertelt ze. "Ik heb genoten van het prachtige zicht op Rotterdam vanuit de lucht. Ik kan het iedereen aanraden. Ik wil heel graag iedereen bedanken die deze sprong mede mogelijk heeft gemaakt."
Het Parkinson café in Delft dat thema avonden organiseert voor patiënten en mantelzorgers telt 150 leden, maar ontvangt soms wel 300 belangstellenden. "Lotgenotencontact is heel erg belangrijk", weet vice-voorzitter Irma. "Parkinson raakt de hele familie. Het is enorm belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoek."
Het initiatief voor de parachutesprongsprong kwam in oktober 2016 tot stand tijdens de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging, waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten om met gesloten beurzen kennis, mankracht en middelen te delen.