Cock Diemel van Diemel Groenvoorziening.
Cock Diemel van Diemel Groenvoorziening. Foto:

Beleving en vormgeving staat voorop bij
Diemel Groenvoorzieningen

DEN-HOORN - Veel aandacht voor sfeer en vormgeving zonder de technische kwaliteit uit het oog te verliezen. Dat is altijd het uitgangspunt bij full service hoveniersbedrijf Diemel Groenvoorzieningen.
Cock Diemel: "In onze aanpak is beleving en vormgeving vele malen belangrijker dan het materiaalgebruik. Beide moeten aansluiten bij de beleving van de klant. Daarom komen we vrijblijvend langs om de wensen en ideeën te bespreken en zo komen we gezamenlijk tot een plan voor een ontwerp."
De juiste beplanting in de tuin is volgens Diemel waar het bij uitstek om draait, die zorgt voor sfeer en leven in de tuin. "Mensen kiezen soms uit praktische overwegingen voor een betegelde tuin. Dat is helemaal niet nodig. Uit onderzoek van TNO blijkt dat een natuurlijke, levende tuin zelfs minder onderhoud vergt. Bovendien kan het erg heet worden in een betegelde tuin. Je ziet dan ook vaak dat geen gebruik gemaakt wordt van een betegelde tuin."
Een tuin met bomen, heesters en vaste planten is veel koeler en aangenamer. "Aangezien de steden waarin we wonen alleen maar opwarmen wordt verkoeling steeds belangrijker. En in een groene tuin raken mensen hun stress kwijt, komen ze tot rust. De bomen en de beplanting dempen het rumoer van de stad. Bovendien wordt het water tijdens een plensbui in een groene tuin veel beter verwerkt."
Diemel Groenvoorzieningen, Veenakkerweg 13 in Den-Hoorn. Tel. 0174 298208. Internet www.diemelgroenvoorzieningen.nl.