Natasja de Vroome: buurtsportcoach en nu ook ambassadeur voor Alzheimer DWO.
Natasja de Vroome: buurtsportcoach en nu ook ambassadeur voor Alzheimer DWO. Foto:

Natasja de Vroome: ambassadeur voor Alzheimer DWO

Natasja de Vroome is bereid gevonden om 'ambassadeur' te worden van Alzheimer DWO. Als buurtsportcoach is het haar taak om in samenwerking met zorg, welzijn, onderwijs, sport en commerciële organisaties de huidige beweeg- en sportinitiatieven voor ouderen te ondersteunen, uit te bouwen en te bevorderen.

Tevens zorgt zij ervoor dat ouderen met dementie aan meer bewegings- en sportactiviteiten kunnen deelnemen.
Zo zijn er dit jaar vijf nieuwe wandelgroepen voor ouderen met dementie gestart. Op dinsdagmiddag wordt een mogelijkheid gecreëerd waardoor ouderen met dementie en hun mantelzorger samen kunnen zwemmen. Natasja gaat proberen om het voor Alzheimer DWO mogelijk te maken om bij zoveel mogelijk sportverenigingen voorlichting te mogen geven.
Voorlichten is hard nodig, want er kampen steeds meer mensen met dementie en alleen al bij de Delftse sportverenigingen zijn 25.000 sporters actief. Het is dus ontzettend belangrijk om dan ook te weten hoe om te gaan met mensen met dementie. En hoe herken je het?
Ook het gemeentebestuur van Delft heeft zich uitgesproken om een dementievriendelijke gemeente te worden. Dus: hoe meer voorlichting we kunnen geven, hoe dichter we bij dit doel komen. Ook voor andere sectoren zijn we op zoek naar ambassadeurs. Heeft u interesse? Neem dan contact op via 06 – 30 59 46 95.