George Kunz, met links van hem Bouwbedrijf Kunz en achter hem het pand waar straks cateraar Zuppanini zich vestigt.
George Kunz, met links van hem Bouwbedrijf Kunz en achter hem het pand waar straks cateraar Zuppanini zich vestigt. Foto:

Bouwbedrijf Kunz blij met toenemende bedrijvigheid en de nieuwe buur

DELFT - George Kunz van Bouwbedrijf Kunz is blij met enkele positieve ontwikkelingen. De Ampèreweg bruist steeds meer van de bedrijvigheid en in de bouwwereld lijkt de recessie voltooid verleden tijd.

Bouwbedrijf Kunz hoeft voor één van haar klussen momenteel niet ver te reizen. Pal naast het bouwbedrijf vestigt zich momenteel het cateringbedrijf Zuppanini van de enthousiaste ondernemer Marloes Platzek. De mannen van Kunz helpen haar onder meer met de realisatie van een professionele keuken. "Een leuke klus voor een leuk bedrijf", zegt George Kunz hierover.
Hij is blij met z'n nieuwe buur. En met de bedrijvigheid die hier toeneemt op dit stukje van Bedrijventerrein Schieoevers. "De laatste jaren was het vanwege de economische ontwikkeling gewoon even wat minder. Maar met het aantrekken van de economie zie je hier weer de bedrijvigheid en de levendigheid toenemen." Ook de plannen voor het Delfts Brood-pand, op een steenworp afstand van de Ampèreweg, stellen hem tevreden. "Goed dat zo'n pand weer een nieuwe bestemming krijgt."
Bouwbedrijf Kunz viert volgend jaar alweer het honderd jarig jubileum. Bijna een eeuw geleden werd het opgericht door de grootvader van George Kunz. Hoe het er toen precies aan toe ging, weet de huidig directeur niet. "Maar wat binnen ons bedrijf altijd hetzelfde is gebleven, is de persoonlijke aandacht. We vinden elke klus, groot of klein, even belangrijk. Er wordt niets afgeraffeld. Als we geen tijd hebben voor een opdracht, verkopen we liever 'nee' dan dat we het er even snel bij doen en het werk niet netjes uitvoeren." Dat wordt gewaardeerd. Want ook in de economisch mindere tijden hield Kunz het hoofd, in tegenstelling tot veel concullega's, boven water. "We maken vaak mee dat we worden ingeschakeld door particulieren of bedrijven waarvoor we vijftien jaar geleden ook eens hebben gewerkt. Het zou echter leuk zijn als ook grote Delftse organisaties en instellingen eens vaker werk laten uitvoeren door bedrijven uit eigen stad. Het gebeurt nu helaas nog weleens dat opdrachten ver weg worden aanbesteed, terwijl hiervoor net zo goed een Delfts of bedrijf uit de regio kan worden ingeschakeld."
Meer info over bouwbedrijf Kunz is te vinden op www.kunzbv.nl.