Volledig nieuw front, in lijn met de rest van het Ford-gamma.
Volledig nieuw front, in lijn met de rest van het Ford-gamma. Foto:

Nieuw front voor de Ford Tourneo

REGIO – De nieuwste veranderingen in het uiterlijk van de Ford Tourneo worden gevonden in het front. Dit is namelijk volledig nieuw, met nieuwe koplampen, een enorme hexagonale grille met vijf horizontale, verchroomde lamellen en een nieuwe bumper.

Dat is meer in lijn met de rest van het Ford-gamma. Van binnen is er een volledig nieuw dashboard. De drukke lijnen van het vorige interieur zien we niet meer terug. Ook de Tourneo Custom krijgt een uit het dashboard stekend 8-inch-scherm, dat bij het infotainmentsysteem SYNC 3 hoort. Uiteraard is dat systeem er alleen in de hogere uitrustingsniveaus.
De zes nieuw ontworpen stoelen achterin zijn in vergaderopstelling te zetten. Ford belooft verder een beter materiaalgebruik en betere geluidsisolatie. Ook nieuw zijn zaken als Intelligent Speed Limiter en Traffic Sign Recognition. Op de motorenlijst staat een reeks dieselmotoren met vermogens van 105, 130 en 170 pk. Later dit jaar gaan de orderboeken open, om de eerste modellen begin volgend jaar te leveren.

Ardea Auto
www.ardea.nl