De overhandiging van het allereerste exemplaar van de AUMACON Dealerholding Top-100 editie 2016-2017 aan Piet Zeeuw (rechts), dga van Autohaag Zeeuw, door Clem Dickmann, directeur van AUMACON.
De overhandiging van het allereerste exemplaar van de AUMACON Dealerholding Top-100 editie 2016-2017 aan Piet Zeeuw (rechts), dga van Autohaag Zeeuw, door Clem Dickmann, directeur van AUMACON. Foto:

Autohaag Zeeuw / Van Bunningen staat op achtste plek van dealer Top 100

DELFT De grootste Nederlandse dealerholdings domineren de automarkt. De 50 allergrootste holdings namen vorig jaar ruim 59 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Dit en meer volgt uit de jongste uitgave van het jaarlijks dealerholdingonderzoek van AUMACON.

In 2004 hadden de 50 grootste dealers nog maar een derde van de automarkt in handen, nu is dat al bijna 60 procent. Alleen al de Top-10 was in 2016 goed voor bijna 30 procent van de totale Nederlandse markt.

Toetreding top 10
De top 100 wordt bepaald op basis van het aantal verkochte nieuwe auto's. In 2015 stond Autohaag Zeeuw op een mooie dertiende plek met ruim 6000 verkochte nieuwe auto's. In 2016 heeft Autohaag Zeeuw ruim 7500 nieuwe auto's verkocht verdeeld over de merken Renault, Kia, Ford en Dacia. Daarmee behoort Autohaag Zeeuw tot de grootste stijgers. Traditiegetrouw heeft Piet Zeeuw, dga Autohaag Zeeuw, het allereerste exemplaar van de AUMACON Dealerholding Top-100 editie 2016-2017 ontvangen uit handen van Clem Dickmann, directeur van AUMACON.

Trots
"De directie van Autohaag Zeeuw is trots op alle medewerkers die mee hebben geholpen aan dit succes", aldus Piet Zeeuw. "Dit prachtige resultaat past uitstekend bij de ambities die wij als Autohaag Zeeuw hebben. Wij willen iedereen bedanken, niet alleen alle collega's, maar uiteraard ook alle klanten voor hun gestelde vertrouwen in Autohaag Zeeuw!"
Het vooral in Zuid-Holland opererende Autohaag Zeeuw klimt in 2016 naar de achtste plek en is daarmee de enige nieuweling in de Top-10. "Dit mooie bedrijf voldoet aan vrijwel alle succescriteria die tegenwoordig aan een moderne dealerholding gesteld worden" zegt Clem Dickman, directeur van AUMACON. "Daarenboven willen wij dit bedrijf eren voor de wijze waarop men succesvol is met een uitdagende merkenportfolio in een zwaarbevochten deel van de automarkt."