Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

DELFT – John en Joke Driehuys wonen al 27 jaar in deze fraaie vrijstaande woning. Het huis is in 1928 gebouwd en behoorde ooit toe aan een welgestelde tuinder. John en Joke werden op slag verliefd op deze woning tijdens een fietstochtje.

Ze woonden destijds aan de Delftsestraatweg in Delfgauw in de welbekende flauwe bocht. Op weg daar naar terug kwamen ze dus langs deze karakteristieke villa. "Ja, we werden echt verliefd op de uitstraling en de schitterende architectuur van dit huis" zegt John. "Het was voor ons een unieke kans voor een prachtige woning met veel binnen- en buitenruimte. We hebben een buitenruimte van wel 750 vierkante meter."
De eerste eigenaar was de heer Droppert, een welbekende tuinder in die tijd. Hij wilde iedereen wel laten zien dat hij welgesteld was. Daarom liet hij zo´n imposant huis bouwen aan de rand van Delft. "De bouwtekeningen zijn nog aanwezig", zegt Joke.
Het is goed te merken dat de toenmalige eigenaar net de Eerste Wereldoorlog had meegemaakt, want er zijn veel voorzorgsmaatregelen getroffen. "Zo heeft hij onder het huis een bombestendige, gewelfde kelder gemaakt", zegt John. "Compleet met een eigen waterreservoir. Om tijdens een bombardement te kunnen overleven. Het waterreservoir is op een gegeven moment weggehaald. Die grote kelderruimte heb ik geweldig goed kunnen gebruiken voor mijn grote hobby en dat is het restaureren van oldtimer brom- en motorfietsen."
John en Joke zijn hier met drie jonge kinderen komen wonen, maar die zijn nu inmiddels allemaal de deur uit. Daarom vinden ze het huis nu te groot. "Als rasechte Delftenaren is het wel een stap, maar we gaan verhuizen naar Beuningen en dat ligt in de omgeving van Nijmegen", zegt hij. "We wisselen de Pijnackerse Vaart in voor de Waal in Beuningen, zo´n omgeving is altijd onze droom geweest. Maar goed, we zijn wel wat gewend wat dat betreft, we hebben ook een tijdje vanwege mijn werk in Koeweit gewoond."
De villa heeft een grote woonkamer met een aangrenzend kantoortje. Er zijn nog veel authentieke details bewaard gebleven. Aan de achterkant is er een ruime woonkeuken van waaruit je naar de grote tuin kunt afdalen. "Aan de zijkant is er wel een heel voetbalveld te maken en er stond voorheen ook een basketbalpaal. Door de ligging en grootte van de tuin zit je heel vrij ook ten opzichte van de buren", zegt Joke. Het huis heeft op de eerste verdieping vier slaapkamers waarvan één is verbouwd tot walk-in-closet. Daarnaast zijn er twee recent gerenoveerde badkamers. "En met een vlizotrap kom je op de zolder die wel 100 vierkante meter is", zegt John. "Eventueel zijn er dakkapellen te realiseren, zodat er echte kamers gemaakt kunnen worden." De kelder is 100 vierkante meter met een stahoogte van 2.20 meter. Deze biedt veel hobbyruimte, maar ook stallingsmogelijkheden voor auto´s en fietsen. Er is een wijnkelder en de wasmachine staat hier opgesteld. "De woning is eventueel te koop in combinatie met het achterliggende bedrijfspand in onze tuin", zegt John. "Ideaal voor een kleine ondernemer of aannemersbedrijf. Zowel bij het bedrijfspand als bij het huis is er meer dan voldoende parkeergelegenheid."
De Delfgauwseweg is in 2015 gerenoveerd. Na een jaar van werkzaamheden is er een schitterende weg gerealiseerd. Van het verkeer over de nabijgelegen A13 is door het geluidscherm niets te horen. Het huis ligt vlakbij de binnenstad van Delft en ook de Delftse Hout is dichtbij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding