Feestelijke sleuteloverdracht De Woondiversiteit

DELFT – De sleutel van De Woondiversiteit is afgelopen donderdag door wethouder Raimond de Prez overhandigd aan de nieuwe beheerder Villex.

De Woondiversiteit is gevestigd in het gemeentelijke pand aan de Van Bleyswijckstraat 93. De Gemeente en Villex hebben de nieuwe bewoners van harte welkom geheten. De Woondiversiteit is door genoemde partijen ontwikkeld voor de komende tien jaar. Deze woongelegenheid biedt ruimte voor een gezonde mix van studenten, starters op de woningmarkt en statushouders onder één dak. De bewoners moeten elkaar op een slimme manier ondersteunen om een weg te vinden in de maatschappij. Bovendien op een manier die bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling.

Eénkamerwoningen
Met het ombouwen van het pand aan de Van Bleyswijckstraat 93 tot éénkamerwoningen, komt de Gemeente Delft tegemoet aan de toenemende vraag naar éénkamerwoningen in Delft, met name voor studenten en starters.
"Tegelijkertijd draagt de gemeente zo bij aan de jaarlijkse opgave om een aantal statushouders te huisvesten in Delft. Met de ontwikkeling van 46 éénkamerwoningen in de Woondiversiteit ontstaat er tijdelijk extra woonruimte bovenop het bestaande woningaanbod", aldus de Gemeente.