Afbeelding
Foto:

Bij nacht en ontij

Het haringseizoen is weer goed begonnen met de traditionele haringparty bij Wijnbar Ron. Ondanks dat het op vaderdag werd gevierd, was de opkomst toch nog groot. Verder heb ik drie bevriende Bredanaars Delft laten zien. Het gezelschap bestond uit onder andere een stadsgids en ze waren diep onder de indruk.
Dat was ik ook bij het Hampshire Hotel, waar ik was uitgenodigd om de VR 360º experience mee te maken. Het was heel bijzondere ervaring om, terwijl je stilstond, voor je te zien dat je door de stad liep. Op de site van Hotel Delft Centre is hier meer over te vinden.
Dan heeft Ed Hoogendijk het voorzitterschap van Koninklijke Horeca Nederland Delft overgedragen en hebben we met Jon Cornelese meer jong bloed in het bestuur. Dat hij ook wel een feestje kan bouwen bleek wel tijdens de Beach Party voor de verjaardag van De Oude Jan, die hij nu zeven jaar uitbaat met Thijs van der Donk.
Ook waren er natuurlijk de Mooi Weer Spelen, die iets van de oude glorie terugkrijgen. Hopelijk zet dit door, zodat we komende jaren weer een weekendvullend programma hebben, dat nog meer mensen naar de stad trekt.
Daarover gesproken lijkt het me verstandig om de bereikbaarheid van de stad in de gaten te houden, want dat is nodig. Ook zou ik ervoor zorgen dat in leeggekomen panden een variëteit aan winkels komt, want die mix trekt publiek.
Dan zijn er ook weer wat feestjes geweest: bij het 37-jarig bestaan van de Wijnhaven keerde het Camaretten-gevoel weer even terug en hebben we kunnen genieten van Walter Kiers. Ook het afscheid van Eduard Schomaker, die ruim dertig jaar bij de TU heeft gewerkt, is het vermelden waard. Over de TU gesproken: tijdens een bezoek aan de Dreamhall bleek wel dat studenten niet alleen maar zuipen, maar ook geweldige uitvindingen doen, zoals een auto waarin je met dertig liter brandstof de wereld rond kunt. Geweldig!
Verder hebben we met de Ondernemersvereniging een barbecue gehad in de Botanische Tuin. Een prachtige plek, waarbij ik me schaamde dat ik er als Delvenaar nooit eerder was geweest. We hebben sowieso veel gebarbecued. Met de hoffotograaf zijn we bij de krant Delft op Zondag en het Ondernemersfonds Buitenhof uitgenodigd. Heel goed om eens met ondernemers van buiten de binnenstad om tafel te gaan.
Verder hebben we op het DHC-terrein prachtige Amerikaanse auto's en motoren gezien en daar waren alleraardigste mensen. Ten slotte ben ik zondag bij de buren, het Food Festival in Den Hoorn langs geweest, wat een geweldig succes was. Ten slotte wordt op de achtergrond keihard gewerkt aan de Delftse corsoboot, die op 6 augustus door Delft vaart en is er komende zondag weer livemuziek bij de Oude Jan.