Rond het eindfeest werd ook een wedstrijd gespeeld tussen leden en oud-leden, waarvan sommigen al meer dan 30 jaar geen korfbaltenue hadden gedragen. Dit treffen werd gefloten door Patrick Peeters.
Rond het eindfeest werd ook een wedstrijd gespeeld tussen leden en oud-leden, waarvan sommigen al meer dan 30 jaar geen korfbaltenue hadden gedragen. Dit treffen werd gefloten door Patrick Peeters. Foto:

DKC'ers dansen als geweldig eerbetoon aan een prachtige club

DELFT – DKC, de bijna 97 jarige korfbalclub, is op 30 juni opgehouden te bestaan. Op 1 juli werd er een eindfeest gegeven voor oud-leden en leden.

Oud-DKC'ers reageerden heel enthousiast toen ze de uitnodiging kregen. 'Zuipen en dansen op het graf van DKC', is dat niet gek? In sommige culturen is het dansen en zingen op de begrafenis van een persoon de manier om te laten zien hoeveel respect je voor die persoon hebt en een herinnering aan de mooie tijden die je samen hebt beleefd. Iedereen kan op die manier zijn emoties kwijt. De kistdragers dansen niet in één rechte lijn naar het graf. Ze lopen steeds heen en terug en opzij, zodat kwade geesten de overledene niet zullen volgen. Het is een eerbetoon dat DKC heeft verdiend.
Francisco Pérez (32) heeft zelf niet bij DKC gekorfbald, maar heeft met eigen ogen gezien hoe hard de leden week na week hebben gewerkt. In goede en slechte tijden. Hij is vol lof over de tomeloze inzet die hij de afgelopen vier jaar bij de club heeft gezien. "Ik mag zelf dan geen lid zijn geweest van DKC, maar ik werd meteen door iedereen in de groep opgenomen en heb er vrienden voor het leven gemaakt", vertelt hij. "DKC is een club die bij mensen in het hart zit. Er zijn veel mensen die altijd voor de club bezig waren. Sommigen gaven twee keer per week training of coachten een ploeg. Anderen stonden achter de bar. Elk team maakte beurtelings het clubhuis schoon, ze organiseerden activiteiten voor de kinderen of juist voor de volwassenen, er waren junioren die elke week klaar stonden om andere teams compleet te maken. Je had mijn grote vriend Hans van Bleiswijk die wekelijks klusjes deed in en rond het clubhuis, enzovoort. Van jong tot oud zag ik mensen die heel erg betrokken waren bij de vereniging. Toen ik dat allemaal zag, wist ik dat DKC een mooie club was met hele mooie mensen."
"Een kapitein springt nooit als eerste van boord als het schip dreigt te zinken, maar probeert er tot het laatst alles aan te doen om anderen te helpen. En bij DKC heb ik heel veel kapiteins gezien die zich tot het allerlaatste moment hebben ingezet om er iets moois van te maken voor de leden. Uiteindelijk hebben zij moeten besluiten dat het beste voor de vereniging was om samen te gaan met de korfbalvereniging Excelsior en op die manier DKC voort te laten bestaan. Ik weet dat dit voor hen misschien wel de moeilijkste beslissing van hun leven is geweest. Zij vonden dat de sluiting van een prachtige vereniging als DKC niet zomaar onopgemerkt voorbij kon gaan, maar dat zij nog iets moois moesten organiseren voor alle mensen voor wie DKC zoveel heeft betekend en nog betekent." En dat had dit geweldige eindfeest als resultaat, met een lach en een traan. Maandenlang hebben de organisatoren zich ingezet om op allerlei manieren oud-leden te bereiken. Er werden op de Facebook-pagina van DKC foto's gepubliceerd van alle prachtige perioden die DKC heeft meegemaakt, van de oprichting tot nu.
Het was een spetterend eindfeest voor DKC. Meer dan 350 mensen kwamen naar het eindfeest om op een bijzondere manier afscheid te nemen van hun club. Een receptie met de band Rapaille met eigen lid Charlie als zangeres, clown Juju, een springkussen en kinderdisco met dj Remko voor de kinderen, een uitstekend buffet via Stichting PerspeKtief, de band Neerlands Peil Vrienden van Amstel Live en dj's Di Vino & Di Mc op het avondfeest… Aan alles was gedacht.
Achter de bar stonden vier leden van korfbalvereniging Fortuna. Vier leden van korfbalvereniging Excelsior verzorgden het buffet en de hapjes tijdens het feest. "Ik vind het mooi dat ook zij wilden helpen om er een knalfeest van te maken voor DKC. Ik denk dat iedereen die DKC een warm hart toedraagt alleen maar trots kan zijn op het prachtige afscheid dat op 1 juli 2017 met elkaar is genomen." Er is heel veel energie gestoken in dit eindfeest, en dat was te merken. De hele tent, van jong tot oud, zong meerdere keren 'Tjiep, Tjiep, Tjiep, Hoi, hoi, Hoi… DKC gaat nooit verloren'. En dat geldt zeker voor de herinnering aan deze prachtige club.

Meer dan 350 mensen waren op het eindfeest van DKC afgekomen.