Afbeelding
Foto:

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 13 juli 1997. Het waren andere tijden. Google en zwarte-pieten-discussies bestonden nog niet. Dus prijkt op de voorpagina het 'nieuws' dat er in Zuid-Afrika een stadje is dat de naam Delft heeft. Een lezer is er geweest en heeft een foto van een verkeersbord als bewijs. Hij legt uit dat Delft een 'modern township' is waar de 'neger-bevolking in kleine, uit steen opgetrokken huisjes woont'.
Het showkorps van Excelsior levert op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade een 'wereldprestatie' door hier maar liefst twee gouden medailles in de wacht te slepen. 'Delft is naast Kennisstad nu ook Muziekstad', oordeelt Delft op Zondag.
Bewoners van de wijk Tanthof verenigen zich in de Commissie Park 98. Met deze club gaan ze meepraten over de herinrichting en renovatie van het Abtswoudse Park.
De jeugd van Delfia is voor een jeugdkamp vertrokken naar Gilze-Rijen, waar de vijftig deelnemers onder meer zullen strijden om de Bert Haak Wisselbokaal.
Een blik witte bonen in tomatensaus kostte 89 cent, voor een kilo varkensrollade moest 8 gulden 98 worden neergelegd.