Afbeelding
Foto:

De nieuwe Seat Arona

De nieuwe compacte cross-over meet 4,14 meter in de lengte en daarmee is hij zo'n 8 centimeter langer dan de eerder dit jaar gepresenteerde Ibiza.

Behalve langer is de Arona ook 10 cm hoger dan de Ibiza. Dit levert vooral extra hoofdruimte op aan voor- en achterzijde. De bagageruimte meet 400 liter en is daarmee 45 liter.

Op benzinevlak trapt de Arona af met de 95 pk sterke 1.0 TSI die gekoppeld is aan een handgeschakelde vijfbak. Hoger op de ladder staat een 115 pk sterke variant van diezelfde 1.0 TSI. In dat geval wordt er geschakeld met een handgeschakelde zesbak of een 7-DSG-transmissie. De benzinetopper is de 150 pk sterke 1.5 TSI, deze is alleen met zesbak en als FR te krijgen. Dieselen kan met een 95 pk sterke 1.6 TDI die z'n vermogen naar een handgeschakelde vijfbak of een 7-DSG-bak stuurt. Diezelfde 1.6 TDI is er ook met 115 pk en ook dat blok valt te koppelen aan een 7-DSG-transmissie.

Schakelen met de hand gaat in dat geval met een zesbak. Medio volgend jaar komt ook een 90 pk sterke 1.0 TGI beschikbaar, een blok dat aardgas lust. Wie het optionele 'dual-ride'-onderstel bestelt, kan kiezen uit de rijmodi Normal, Sport, Eco en Individual. De Arona is niet de enige cross-over die Seat in het vat heeft zitten. In 2018 komt het merk met een SUV die boven de Ateca wordt gepositioneerd.